Buna ziua,
am o speta cu privire la obligarea asiguratorului la plata de daune, conform asigurarii CASCO.
Specificul este urmatorul:
Clientul meu a avut masina in leasing, dar cu o luna inainte de a se termina contractul de leasing a achitat valoarea, iar la cateva zile s-a produs accidentul rutier, asigurarea fiind valabila, dar fiind pe numele firmei de leasing, iar clientul proprietar.
Am dat firma de asigurari in judecata, iar ei au invocat exceptia lipsei calitatii procesual active, pe motiv ca nu au avut cu clientul meu o relatie contractuala ( desi el este cel ce a platit asigurarea).
Mai mult decat atat, am studiat conditiile generale de asigurare, s-a incheiat contractul de asigurare in 2006 pe patru ani, cu conditiile de asigurare de la acel moment.
In 2009, s-au schimbat aceste conditii si se prevede in ele ca se cesioneaza contractul de asigurare catre utilizatorul masinii, care devine proprietar.
Oare beneficiaza el de aceste conditii noi, avand in vedere ca baza legala a contractului de asigurare incheiat in 2006 sunt acele conditii de asigurare, care nu prevad oo astfel de clauza?
Ati avut ceva asemanator?
Da, din pacate, cam asa ar fi corect! dar cum pot motiva cesiunea contractului de asigurare, ca nu se prevede asa ceva in conditiile generale de asigurare valabile pt mine!
Clientul ar fi trebuit sa fie parte in polita fiind trecut ca utilizator.Cautati "inexistenta" conditiei de reziliere a politei din oficiu (in caz de plata anticipata a inchirierii), atat in contractul de leasing cat si in polita si luati eventual legatura cu soc.leasing (in calitate de asigurat), pentru a va acorda sprijin.
Cei de la firma de leasing nu vor sa ma ajute, zic ca eu nu mai au nici o treaba....
Trebuie sa gasesc o interpretare legale, in sensul ca s-au cesionat drepturile contractului de asigurare....
Am mai intalnit aceasta situatie in timp cu circa 8 ani in urma si s-a solutionat in favoarea clientului. La situatia de fata spuneti-mi daca dupa achitarea valorii reziduale a masinii la firma de leasing vi s-au inmanat toate actele necesare pt a o inmatricula pe numele dv? In actul de finalizare trebuia sa se mentioneze situatia politei de asigurare, ceva de genul: " din acest moment platitorul, posesorul si beneficiarul politei de asigurare devine d-l(d-na)... pana la expirarea ei...".Solutia in cazul de fata este o conciliere cu firma de leasing si apoiinstanta prin care sa acuzati firma de leasing ca nu si-a onorat obligatiile pana la capat. Oricum aveti nevoie de un avocat bun.
Rca expirat
nicolaie.s
Buna ziua,
Vreau sa va descriu o situatie prin care am trecut si ma intreb ( si pe dumneavoastra ) cum ar fi trebuit procedat.
Am fost oprit de un echipaj ... (vezi toată discuția)
Rca
cristianx004
de curand am cumparat o masina sh ....daca o inmatriculez pe numele meu trebuie sa ii fac alt rca?acesta este valabil pana la sfarsitul anului....rca nu se ... (vezi toată discuția)