avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sfaturi-Revocare suspendare executare a pedepsiei cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sfaturi-Revocare suspendare executare a pedepsiei cu inchis.

Buna seara,
ce pot face in cazul in care sunt victima unui accid. rutier si inculpatul nu a platit nimic, desi a fost obligat si-n latura civila. A fost cond. la inchisoare cu suspendare si ..atat. Eu m-am gandit si statuit am initiat o actiune pt revocarea suspendarii, in speranta ca poate asa va plati suma datorata. Mentionez ca-n urma accid. nu mai pot lucra si nu am bani, de aceea n-am apelat la exectutorul judec. Ce as putea face acum?, Caci am aflat ca-n Romania, inca nimeni n-a facut puscarie pt culpa rutiera....daca nu avea antecedente penale. Apreciez orice ajutor. Multumesc,
Cel mai recent răspuns: budrom , utilizator 08:49, 1 Martie 2011
credeti-ma ca am vazut cateva revocari.
nu va lasati ci actionati-l in judecata pe individ.
va sugerez sa nu solicitati revocarea suspendarii pt ca nu se va acorda. hotararea judecatoreasca daca e definitiva si irevocabila are autoritate de lucru judecat.ati incercat sa mergeti cu hotararea la un executor pt punerea in executare a daunelor?
athe a scris:

va sugerez sa nu solicitati revocarea suspendarii pt ca nu se va acorda. hotararea judecatoreasca daca e definitiva si irevocabila are autoritate de lucru judecat.ati incercat sa mergeti cu hotararea la un executor pt punerea in executare a daunelor?

mi-e greu sa cred ca e asa atat timp cat suspendarea executarii pedepsei este conditionata de indeplinirea anumitor obligatii.
exact, condamnatul a fost obligat la plata unei sume, in hotararea definitiva si irevocabila. dar ignora total aceasta hotarare, in timp ce eu sunt ramas schilodit.
Imi pare normal sa fiti foarte suparat pe el.
Analizati art. 84 indice 4 din Codul penal actual care se refera la revocarea pentru cazul in care nu se executa obligatiile civile.

Pana una alta, daca ati demarat procedura executarii silite asteptati sa vedeti ce face executorul judecatoresc si daca identifica bunuri in vederea executarii silite.

Alte discuții în legătură

Prescriptia in cazul condamnarii la despagubiri ContSters308692 ContSters308692 buna ziua.situatia mea este urmatoarea: am fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu suspendare si plata catre firma acuzatoare,a 7000 euro.intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - revocarea suspendării executării pedepsei Jugariu Jugariu O pedeapsa de 5 ani cu suspendarea sub supraveghere poate fi revocata? Mentionez .ca decizia este definitiva (vezi toată discuția)
2 condamnari macoal macoal buna dimineata!..intrebarea mea este urmatoarea....o persoana a fost condamnata la 2 ani si 6 luni cu suspendare pt furt dar in aceasta perioada este data in ... (vezi toată discuția)