avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere.

Contract de intretinere.
Buna seara. tata este debitor intr-o executare silita, a incheiat cu mine recent un contract de intretinere. As dori sa stiu daca in aceasta situatie imobilul va face parte din bunurile executate. Multumesc.
Daca se va dovedi ca instrainarea s-a facut cu rea-credinta, tocmai pentru a scoate imobilul din masa bunurilor debitorului care ar fi putut fi executate raspunsul este da.
Procedura in sine este foarte complicata si nu cred ca, in cazul in care creditorul isi indestuleaza creanta din alte bunuri sa apeleze la asa ceva.
Multumesc. Am uitat sa specific ca contractul nu l-am facut la notar ,ci acasa semnat de doi martori . Este legal asa ?
Daca are ca obiect un imobil, nu are valabilitate, pentru ca nu veti putea opera intabularea in CF.
Contactati un avocat.
Terenurile cu sau fără construcţii, situate în intravilan şi extravilan, indiferent de destinaţia sau de întinderea lor, pot fi înstrăinate şi dobândite prin acte juridice între vii, încheiate în formă autentică, sub sancţiunea nulităţii absolute.
Pentru a avea valabilitate juridica contractul trebuia sa fie incheiat in forma autentica.

Alte discuții în legătură

Factura vanzare imobil Ion Monica Ion Monica Pot sa vand un imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica numai pe baza de factura fiscala, fara sa fac contract notarial? Ce TVA se aplica ? Imobilul ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare atestat de avocat sau autentificat de notar? PAS22 PAS22 Pentru vanzarea-cumpararea doar a unui garaj (constructie provizorie)al carui teren apartine primariei, este obligatorie incheierea contractului in forma ... (vezi toată discuția)
Mostenitori luciano72 luciano72 un act de vanzare cumparare facut de mana din care un cumparator este si martor si fara a fi prezent un notar ,este valabil? (vezi toată discuția)