avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Invatamantul superior- Ajutor.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Invatamantul superior- Ajutor.

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi in legatura cu o Bursa Erasmus-Socrates.
Am absolvit in anul 2009 o Universitate Tehnica.
In anul 2008 am obtinut o Bursa Erasmus Socrates in strainatate. Inainte de a pleca am semnat un contract in care eram de acord sa ma intorc cu un anumit numar de credite de la Facultatea din strainatate. Rezultatele obtinute trebuia sa ajunga la rectoratul univ, sau la facultatea respectiva. Pana acum cateva zile nimeni nu mi-a zis nimic de creditele obtinute la aceasta facultate. Joi mai exact, mi-a venit prin posta o citatie in care ma obliga sa returnez rectoratului suma de 2000 si ceva de euro pentru ca nu am indeplinit conditiile stabilite in acel contract in anul 2008.
Explicatia pe care mi-o dau cei de la rectorat: ''Mentionam ca selectia studentilor ale caror dosare au fost verificate de echipa de audit a fost facuta de Agentia nationala pentru Programe in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale Bucuresti cea care a efectuat si auditul din luna Octombie 2010, si nu de catre Universitatea tehnica...contul in care trebuiesc depusi banii este cel al universitatii si nu Agentia nationala pentru Programe in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale Bucuresti...
E posibil ca dupa 3 ani sa-mi ceara sa returnez banii?
Tin sa precizez ca acest contract este unul ''umflat'' din pricina faptului ca nu aveam de unde sa stiu ce o sa ma astepte la facultatea din strainatate: In romania eu eram student in anul 4 si acolo am fost in anul 2. In tara eram la un profil economic, acolo eram la unul tehnic ce nu avea nici o legatura cu ceea ce studiam in romania.3. Cand am ajuns in Romania a trebuit sa dau toate examenele, nu mi a facut nimeni echivalenta.
4. Cum este posibil ca Agentia nationala pentru Programe in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale Bucuresti sa ia doar cateva dosare prin sondaj? cu siguranta ca peste 80% din studentii care au fost cu bursa nu au reusit sa-si ia toate creditele.
Astept niste sfaturi de la dv. Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
bogdanscutariu, utilizator

Alte discuții în legătură

In ce conditii se poate transfera studentul de la o facultate la alta? caraghe caraghe as dori sa stiu daca este posibil transferul unui student de la o facultate de medicina privata, acreditata ,din bucuresti, la o alta de medicina de stat ,tot ... (vezi toată discuția)
Erasmus - un esec pentru mine deliushcki deliushcki Am fost plecata cu bursa ERASMUS primul semestru al acestui an universitar.Din pacate nu a fost o experienta reusita asa cum ma asteptam , din nenumarate ... (vezi toată discuția)
Salariat cu diploma nerecunoscuta adela1978 adela1978 Buna ziua. Apelez la sfaturile Dvs. privind urmatoarea situatie: - cred ca toata lumea deja cunoaste scandalul diplomelor id spiru haret. - avem un ... (vezi toată discuția)