avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... achitare datorii pana la sentinta de faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

achitare datorii pana la sentinta de faliment

puteti sa ma lamuriti asupra unei probleme... societatea pe care o administrez a intrat in insolventa-exista sentinta definitiva de intrare in insolventa-la termenele de pana acum s-a intocmit raportul, s-a ales comitetul creditorilor iar la ultima sedinta s-a hotarat intrarea in faliment. Daca pana la urmatorul termen de judecata care este prin aprilie reusesc sa achit toate datorii pe care le am se mai dispune intrarea in faliment sau se poate inchide procedura insolventei si implicit sa nu mi se mai dizolve si apoi redieze firma, sa pot functiona in continuare

multumesc
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 14:03, 2 Martie 2011
Dacă nu s-a depus un plan de reorganizare în termenul prevăzut de lege, din păcate, societatea dvs. nu mai poate ieşi din procedură decât prin faliment.
daca reusiti sa achitati toate creantele pana la acel termen si depuneti la dosar dovezile de plata si creditorii recunosc platile efectuate, in plus sa achitati si cheltuielile de procedura si onorariul adm.judiciar cererile raman fara obiect - creditorii renunta la dreptul pretins se inchide procedura.
daca s-a dispus insolventa , din pacate societatea se inchide
bossman a scris:

daca reusiti sa achitati toate creantele pana la acel termen si depuneti la dosar dovezile de plata si creditorii recunosc platile efectuate, in plus sa achitati si cheltuielile de procedura si onorariul adm.judiciar cererile raman fara obiect - creditorii renunta la dreptul pretins se inchide procedura.


Să zicem că toți creditorii renunță la drept după ce se plătesc creanțele înscrise în tebelul definitiv și este achitat atât onorariul lichidatorului judiciar cât și cheltuielile de procedură, care este temeiul de drept care să îți permită să ceri închiderea procedurii într-o astfel de situație și cine are calitate să promoveze o astfel de cerere?
administratorul judiciar sau debitorul; sindicul pronunta o sentinta de inchidere a procedurii- pentru identitate de ratiune se aplica disp. art.132 alin.(1) teza 1 din lege.

Alte discuții în legătură

Diferenta intre termenii insolventa-faliment-procedura simplificata a insolventei. simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, va rog lamuritima in ceea ce priveste acesti termeni ce au in comun si care este diferenta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Procedura insolventei mdionescu mdionescu Am o societate in insolventa si as vrea sa stiu daca o alta firma poate prelua societatea si in ce conditii.Este cineva interesat de preluarea activelor si ... (vezi toată discuția)
Insolventa - schimbare administrator judiciar Daniela Sogor Daniela Sogor Buna seara, Sunt administratorul si asociatul unic al unei societati pentru care am depus in august 2010 cerere de intrare in insolventa, procedura generala. ... (vezi toată discuția)