avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ref plangere penala
Discuție deschisă în Executare silită

Ref plangere penala

Buna ziua,
Am si eu o mica problema. Acum 2 ani am imprumutat pe cineva cu niste bani. Am facut un contract la notar, care este direct titlu executoriu. Individul nu mi-a inapoiat banii nici pana in ziua de azi. Am fost la un executor, i s-a pus oprire pe salariu, dar care e o suma foarte mica, avand in vedere ca are salariul minim pe economie.

am vorbit cu executorul si a zis ca o sa faca demersul si pentru a pune sechestru pe propritate, se pare ca are un teren si o casa.

Intrebarea mea este, daca pot sa ii fac si plangere penala. In contractul de la notar spune ca daca nu restituie banii se va pedepsi conform codului penal articolul 315.

Ce pot sa fac? ca sa imi recuperez banii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 18:12, 3 Martie 2011
mergeti mai departe cu executorul si sa-i puna sechestru pe proprietate pentru a nu o vinde. si se poate face plangere penala pe art. 215 Cod Penal- inselaciunea. suma se va recupera cel mai probabil prin executarea imobilului ( licitatie).
atit timp cit aveti o executare silita in curs si exista bunuri imobile de executat, plingerea penala nu va avea nici o finalitate si nici nu va recupereaza banii ai rapid.

simpla nereturnare a unui imprumut nu este inselaciune, trebuie dovedita intentia.
Multumesc pentru raspunsuri.

Eu as fi vrut sa ii fac plangere penala, in ideea ca s-ar fi speriat si mi-ar fi platit. Stiu ca nu prea am cum sa recuperez banii prin aceasta plangere, dar nu inteleg de ce se recupereaza asa de greu banii. Se fac 3 ani anul acesta.

O sa merg mai departe cu executarea, sper sa rezolv ceva. Multumesc
in 3 ani de zile era destul timp sa mergeti pe executarea silita imobiliara.
Faceti-o acum.
Deci dvs spuneti ca cel mai bine este sa continui cu executarea pe imobiliara?

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat de la executor - surpriza cu sechestru procuratura AlinCornea AlinCornea Ajutati-ma va rog , Povestea mea. Am cumparat in anul 2010 un apartament la licitatie executor , apartament care era ipotecat la banca in 2006 - ( am uitat ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante de la proprietar cu probleme penale gabivoch gabivoch Buna seara. Revin cu problema Asociatiei noastre cu privire la acest proprietar de la care avem de recuperat aprox. 30.000 lei. Cele 2 apartamente au fost ... (vezi toată discuția)
Pot ramane in apartament pana la vanzarea prin licitatie ? yamada yamada Am achizitionat un credit imobiliar in perioada de boom imobiliar. Dupa 3 ani de plata a ratelor la zi, am ramas fara loc de munca si nu am mai putut plati ... (vezi toată discuția)