avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutatzima va rog (Cer seriozitate va multzumesc)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutatzima va rog (Cer seriozitate va multzumesc)

Am o intrebare daca se poate sa ma ajutatzi.

In urma cu 6 luni m-am mutat la tzara la unchiul meu.Si l-am luat in intretzinere. Unchiul meu are 2 copii care m-au indrumat sa-l iau in intretzinere pt casa. Casa se afla la tzara nu are valoare mare dar eu sunt multzumit, iar iei sunt perfect de acord cu aceasta ideie.

Problema vine acuma in care va rog ajutor.

Unchiul meu a decedat acuma 3 luni , eu locuiesc aici am buletin pe aceasta adresa si eu si sotzia. Casa in care locuim nu avea contract de casa doar o adeverintza de la primarie . Detzin urmatoarele acte: certificat deces,certificat nastere,cartzi de munca, cupoane pensie etc. a familiei unchiului meu adica( mama ,tata,fratele unchiului meu), o atorizatzie si plan de constructzia casei.

Ce trebuie sa fac ca sa pot face un contract de casa avand in vedere ca ambii copii al unchiului meu sunt perfect de acord sa-mi lase mie casa . ???

Care ar fi demersul sau mai bine zis de unde sa incep sa pot face un contract pe numele meu.
Copii unchiului sunt deacord sa semneze orice hartie pt contract (adica imi lasa mie toata mostenirea)
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 13:21, 2 Martie 2011
In primul rind copii unchiului trebuia sa solicite deschiderea succesiunii sa accepte mostenirea si sa va vinda xsau sa va doneze dv. casa brespectiva. Ar mai exista si posibilitatea, mai greoaie sa promovati dv. o actiune in constare a vinzarii cu clauza de intretinere in contradictoriu cu cei doi copii ai unchiului
Terenul pentru care s-a eliberat autorizatia, pe numele cui este?
terenul pe care s-a eliberat autorizatzia de constructzie e pe numele tatei unchiului meu,care a decedat de peste 25 de ani
Mai am o intrebare la care daca a-tzi putea sa ma ajutatzi .
Cam la ce suma pot sa ma astept pt a face contracul pe casa, avand in vedere ca eu finantzez tot demersul ( sucesiunea, contract vanzare cumparare, etc..) Informativ

Valoarea casei nu trece peste 5 000 EU
Cred ca la un notar veti gasi toate aceste raspunsuri.Masa partajabila se va compune din bunuri pentru care exista acte de proprietate. Din cate inteleg exista doar pe teren, care era pe numele tatalui unchiului.Copii unchiului ar trebui sa ceara deschiderea succesiunii dupa bunic initial....Costurile le aflati tot la notar.Succes!

Alte discuții în legătură

Avem o casa la tara construita pe terenul bunicii mele. după ... Isabell73 Isabell73 Avem o casa la tara construita pe terenul bunicii mele. După ce surorile tatei s-au căsătorit, tata a locuit în acea casa. Anul trecut a decedat și tata ... (vezi toată discuția)
Succesiune eva_celebrity eva_celebrity Buna seara.Tatal meu a decedat in urma cu 6 luni si nu am facut succesiunea.In schimb am facut succesiune impreuna cu unchiul si matusa mea dupa bunici ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire - succesiune denisamoraru denisamoraru 1.La cumpararea unei case nationalizate cu legea 112, s-a cumparat si terenul pe care este construita ea? 2.aceasta casa a fost cumparata de unchiul ... (vezi toată discuția)