avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Adeverinta care atesta vechimea in munca, necesara ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Adeverinta care atesta vechimea in munca, necesara transferului

Am nevoie de ajutor.Incepand cu data de 1 aprile sunt transferat in interes de serviciu la o alta institutie. De la personal de acolo mi s-a spus ca trebuie sa duc carnetul de munca inchis la 31.12.2010 si o adeverinta pentru atestarea vechimii in munca. Nu stiu ce trebuie sa contina acesta adeverinta, vechimea mea totala si salariile avute in cei de 21 ani de serviciu sau numai salariul de la 01.01.2011.
Poate ma puteti ajuta cu un model de adeverinta.
Buna ziua,
nu prea inteleg de ce trebuie cartea de munca inchisa cu dec 2010 cand Dvs obtineti transferul de pe 1 aprilie 2011? In perioada de 3 luni de zile unde va aflati, unde figurati?

De regula ,adeverinta emisa de ultimul angajator trebuie sa contina vechimea in munca doar pentru peroada in care ati prestat serviciul la acea institutie.

[ link extern ]
Eu as concepe-o asa:
se adevereste prin prezenta ca dl/d-na X are o vechime totala in munca de n ani, din care ___ conform carnetului de munca si ___ de la data de 01.01.2011 si pana la eliberarea prezentei.
S-a eliberat prezenta la cerere, spre a-i servi la...

Carnetul de munca se incheie obligatoriu, la toti salariatii din Romania care au auvut asa ceva, cu data de 31.12.2010, pentru ca de la 01.01.2011 aceste documente se desfiinteaza, conform Codului Muncii.
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
Kyandra, moderator
Multumesc frumos pentru raspuns. Ma scuzati ca nu m-am exprimat corect. Carnetul de munca trebuie incheiat cu data de 31.12.2010.
Imi cer scuze, nu am fost atenta in legatura cu noile schimbari din C.M.! :">
Daca institutia este publica conf. art. 91 din Legea 188/1999 obligatoriu trebuie sa fie si acordul dvs in scris. Probabil ca cei de la resurse umane de la noul loc de munca vor vechimea totala in functie pentru a stabili gradatia dar mai repede tind sa cred ca ii intereseaza vechimea in specialitate pentu incadrare.
Model:
Adeverim prin prezenta ca domnul/doamna functionar public de executie/conducere din clasa I gradul profesional .....gradatia...clasa de salarizare... /sef birou/serviciu ... gradul... clasa de salarizare... in cadrul ....birou/serviciu/compartiment al institutiei... are o vechime de ... ani in specialitatea studiilor absolvite si gradatia... corespunzatoare transei de vechime in munca. Daca sunteti personal contractual chiar daca este institutie publica nu puteti fi transferata in interesul serviciului pentru ca nu exista baza legala . Aveti mare atentie, deoarece riscati sa ramaneti fara serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noile salarii dupa modificarea oug 57/2015 animarsrl animarsrl Buna ziua, Ce salar de baza va avea un asistent personal al persoanei cu handicap grav de la 01.08.2016 (vezi toată discuția)
Promovarea functionarilor publici jigan56 jigan56 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns privind promovarea functionarilor publici avand functie de executie, posibila in anul 2012, aferenta urmatoarelor ... (vezi toată discuția)
Avansare functionar public ContSters146176 ContSters146176 Buna ziua, Sant functionar public,studi superioare,in ultimi 2 ani am calificative de ft.bine,sant incadrat ca inspector,grad profesional asistent,gradatia ... (vezi toată discuția)