avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt decazuta din drepturile parintesti?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt decazuta din drepturile parintesti?

Buna ziua!
In urma cu 20 ani, in urma unui viol, am ramas insarcinata si am pastrat sarcina. Am nascut , apoi am dat copilul spre adoptie. Eram minora. Am dat semnatura ca renunt la copil si m-am prezentat la tribunal.
Intrebarea mea este: ``Am fost decazuta din drepturile parintesti in momentul in care am dat copilul? Daca da, ce pot face sa imi recapat drepturile? ``
Va multumesc anticipat si sper din suflet sa imi dati un raspuns. Este f important pt mine deoarece de acest raspuns depinde un pas f important din viata mea.

Multa sanatate si o primavara frumoasa!
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
lilianaloredana, utilizator
Cel mai recent răspuns: lilianaloredana , utilizator 12:07, 2 Martie 2011
parintii acelui copil sunt cei adoptatori, d-voastra nu mai aveti niciun drept si nicio obligatie asupra copilului.
Stiu ca asupra acelui copil nu am drepturi parintesti, nici nu se pune problema, dar, in general, mi-am pierdut dreptul de a fi parinte??
Sa va spun mai exact de ce ma intereseaza, poate asa ma voi face inteleasa. Vreau sa intru intr-un program in care una din conditii este sa nu fii decazut din drepturile parintesti. Eu nu stiu ce presupune decaderea si in ce caz ti se atribuie. Va rog sa-mi spuneti daca``in general`` sunt decazuta din drepturile parintesti adica facand abstractie de acel copil, am calitatea de a fi parinte?!
Multumesc frumos!
...daca fata de acest copil ati avut un ncomportament de o gravitate deosebita,purtare abuziva etc ati fost decazuta din drepturile parintesti fata de el prin hotararea instantei...daca ati savarsit fapte cu caracter penal instanta v-a putut aplica pedeapsa interzicerii drepturilor parintesti...daca insa nu va aflati in situatiile de mai sus ci copilul a fost dat spre adoptie nu inseamna ca ati fost decazuta din drepturile parintesti ci doar ca fata de acel copil nu mai aveti nici un drept/obligatie...
Multumesc frumos domnule Dragomir. M-ati linistit. Nu am abuzat in niciun fel acel copil, ci doar l-am dat aproape imediat dupa nastere, fortata de imprejurari, spre adoptie. M-a durut sufletul ca a trebuit sa il dau dar... am fost nevoita. Nu i-am facut niciun rau...decat ca l-am indepartat de mine(mama lui naturala). Imi era teama ca savarsind acest fapt (ca mi-am dat copilul spre adoptie) sunt decazuta din drepturile parintesti si nu pot la randul meu sa infiez alt copil s.a.
Acum m-am linistit. Va multumesc inca odata!
...stati linistita nu a fost vina dumneavoastra...

Alte discuții în legătură

Adoptarea fiicei de catre actualul sot Madda85 Madda85 Am avut o relație de concubinaj din care a rezultat o fetița! De când S a născut fetița de 9 ani trăiește cu mine și cu actualul meu soț! Tatăl ... (vezi toată discuția)
Adoptie minor numai ca mama Celicia Celicia BUNA ZIUA, Sunt casatorita si totul meu are o fetita din prima casatorie. Tutela este a tatalui, mama platind doar pensia alimentara.Deoarece mama ei nu are ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti alexa_mihaela alexa_mihaela buna ziua! mai intai asi dori sa multumesc tuturor utilizatorilor,consultantilor juridici si avocatilor de pe acest forum deoarece cu ajutorul sfaturilor lor ... (vezi toată discuția)