avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Acte transport mere din Ungaria
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Acte transport mere din Ungaria

Buna ziua! Va rog sa ma luminati cu cateva informatii.
Care sunt implicatiile, ce ACTE/DECLARATII LA FINANTE/MODIFICAREA PLATII TVA-ULUI (am inteles ca din ''trimestrial'' devine ''lunar'' etc... pentru situatia in care as aduce legume-fructe din Ungaria de la PERSOANE PARTICULARE, care imi emit doar un BORDEROU DE ACHIZITII?
Acum sunt un SRL platitor de TVA la trimestru. Daca ar fi sa devin platitor de TVA lunar nu ar fi mai convenabil sa-mi fac un pfa platitor de tva, asta ca sa nu mai implic SRL-ul care ar trebui sa plateasca lunar ce alta data platea trimestrial prin comertul SI cu alt fel de produse??
Am nevoie de CMR daca transport marfa SRL-ului la care sunt asociat?
Masina de marfa fiind a mea personala, trebuie ssa am un contract de comodat intre mine si SRL?

Va multumesc mult pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Documente necesare Moruki Moruki Sunt persoană fizică autorizată neplătitoare de TVA. Vreau să achiziţionez marfă din Ungaria (legume, fructe), atât de la producători căt şi de la ... (vezi toată discuția)
Cmr pentru marfa transportata, cumparata de la persoane fizice? ncris78 ncris78 Pfa, cu activitate comert produse second-hand, achizitioneaza diverse produse de la persoane fizice din Germania, in scopul revanzarii. Marfa respectiva ajunge ... (vezi toată discuția)
Achizitie produse agricole de la producatori agricoli din spatiu comunitar (ungaria) MaxineA MaxineA Buna ziua. Sunt PFA din Romania, neinregistrata in scopuri de TVA, comercializez fructe legume. Intrebare: 1.Pot cumpara produse agricole de la producatori ... (vezi toată discuția)