avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie produse agricole de la producatori agricoli ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie produse agricole de la producatori agricoli din spatiu comunitar (Ungaria)

Buna ziua. Sunt PFA din Romania, neinregistrata in scopuri de TVA, comercializez fructe legume.
Intrebare:
1.Pot cumpara produse agricole de la producatori agricoli din Ungaria in scopul de a le comercializa? Ce trebuie sa fac pentru asta?
2.Dar de la comercianti persoane juridice din Ungaria? Trebuie sa ma inregistrez undeva?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:44, 13 Martie 2012
1. da, folosind un borderou de achizitii, exista model in OMFP nr. 1040/2004

2. pentru achizitii ce nu depasesc plafonul de 10.000 euro, nu trebuie sa indepliniti nicio formalitate. dupa depasirea acestui plafon trebuie sa va inregistrati in scopuri de tva pentru achizitii intracomunitare, sa va inscriti in ROI, sa platiti tva in romania si sa depuneti decl. 390 vies.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon antispam antispam Buna ziua tuturor. Din cate am inteles, in cazul unui PFA care presteaza servicii intracomunitare, in momentul in care se depaseste plafonul de incasari de ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns vizavi de urmatoarea speta: detin o intreprindere individuala, nu sunt platitor de tva, fac importuri de ... (vezi toată discuția)
Registrul op. intracomunitari Marius Mihai Marius Mihai Pentru PFA neplatitor de TVA , cu sediul in Romania, care efectueaza servicii de consultanta in beneficiul unei firme platitoare de TVA din Germania, este ... (vezi toată discuția)