avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cmr pentru marfa transportata, cumparata de la ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cmr pentru marfa transportata, cumparata de la persoane fizice?

Pfa, cu activitate comert produse second-hand, achizitioneaza diverse produse de la persoane fizice din Germania, in scopul revanzarii. Marfa respectiva ajunge in Romania cu ajutorul unei firme de transport. Firma de transport, platitoare de TVA, factureaza PFA-ului contravaloarea transportului :pret+TVA. E corect?
Este nevoie sa se intocmeasca CMR?
Pfa achita persoanelor fizice din Germania, numerar, in euro, contravaloarea bunurilor cumparate. In RJIP se va trece contravaloarea in lei a sumelor respective (va exista doar contract de vanzare-cumparare intre Pfa si pers.fizica). E corect?
Mai trebuie intocmit si borderou de achizitie sau se poate face receptia pe baza contractului de vanzare-cumparare?
Da, cu tva
trebuie cmr
RJIP se tine doar in lei
Trebuie un borderou. Altfel nu ai intrare....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie marfa de la persoane fizice din strainatate ncris78 ncris78 O PFA cu activitate comert cu amanuntul al bunurilor second-hand achizitioneaza marfa destinata revanzarii de la persoane fizice din Germania, Austria. Cum se ... (vezi toată discuția)
Revanzare marfa cumparata cu contract de vanzare cumparare ncris78 ncris78 Un SRL, PFA, poate inregistra in gestiune si revinde diverse obiecte cumparate de la persoane fizice. Precizez ca este vorba despre o societate cu obiect de ... (vezi toată discuția)
Rjip mod completare si nelamurire achizitie de la persoane fizice ncris78 ncris78 Va rog sa imi spuneti ce cheltuieli se trec/nu se trec in RJIP. Este vorba despre un magazin de mobila second-hand, cu un angajat, neplatitor de TVA, cu ... (vezi toată discuția)