avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită As dori o informatie
Discuție deschisă în Executare silită

As dori o informatie

Buna ziua!Am o societate,in prezent cu conturile blocate pt.o datorie de 16000lei.Momentan nu pot sa-mi permit sa o achit,iar executorul ma tot preseaza.Pot sa reesalonez datoria?Sau sa intru in insolventa?Ce-i de facut?Active am doar minore si alte datorii nu am.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 17:35, 3 Martie 2011
In principiu reesalonarea nu se poate face decat cu acordul creditorului dvs.
In principiu va trebui sa il convingeti ca e mai bine sa mai amane executarea cu sansa de a lua ceva .. decat de a continua executarea si sa nu ia nimic.
Aici va trebui sa aveti talent de negociator si ... daca nu va pricepeti .. un avocat care sa stie sa puna problema.
In privinta insolventei .... teoretic nu indepliniti conditiile. Daca insa falimentul este iminent .. va trebui sa mergeti la unul dintre lichidatori ..... si sa le puneti niste intrebari. La unele -intrebari- nu se prea poate raspunde aici.
Va multumesc pt.raspuns!In cazul in care conturile sunt deja poprite,daca ajung la o intelegere cu creditorul,sau executorul se poate ridica poprirea?
Da.
In mod sigur cu un angajament de plata si cu o prima plata creditorul va fi de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire conturi / faliment discover discover Buna seara , am blocat conturile unui debitor si acum sunt in perioada celor 15 zile pana la răspunsul bancilor către biroul executoresc. Dacă in aceasta ... (vezi toată discuția)
Creditare, garantie reala mobiliara, sechestru, insolventa Kitty8 Kitty8 Bună Ziua, As avea o problema un pic complicata si anume, firma pe care o avem este creditata de unul dintre asociati din 2009 cu o anumita suma, din care ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie de la un patron suivil suivil Buna ziua, Din ianuarie 2014, in baza unui contract de prestari servicii, o firma datoreaza firmei mele o mare suma de bani pentru care s-a emis o factura ... (vezi toată discuția)