avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bilet la Ordin avalizat
Discuție deschisă în Executare silită

Bilet la Ordin avalizat

Buna seara,

Am si eu urmatoarea speta, poate ma puteti ajuta cu un sfat:

O persoana fizica - in calitate de asociat unic si administrator al unui SRL - avalizeaza un BO (emis in baza unui contract de credit bancar contractat de catre SRL).

Dupa vrei 2 ani isi cesioneaza in totalitate partile sociale si este revocat din functia de administrator; ulterior cesiunii ratele bancare nu mai sunt achitate catre banca de catre SRL.

In baza BO avalizat se declanseaza executarea silita impotriva persoanei fizice.

Intrebarea este daca persoana fizica se poate sustrage de la executarea silita motivand faptul ca nu mai este asociat unic si / sau administrator. In contractul de credit apare numele persoanei fizice la garant insa urmat de faptul ca este asociat unic si administrator. Pe BO nu sunt facute niciun fel de mentiuni, apare doar numele persoanei fizice.

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 17:26, 3 Martie 2011
avalistul nu are nici o legatura cu calitatea de asociat sau administrator. putea fi alta persoana; chiar daca cesioneaza partile sociale acea persoana raspunde.
este obligat prin BO. Daca stia, cand a iesit din firma trebuia sa discute cu banca si sa inlocuiasca BO-ul avalizat de el cu un BO avalizat de cel care a ramas in firma. Asa scapa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elemente bilet la ordin avalizat onuttza onuttza Mi s-a recomandat pt o mai mare siguranta a incasarii creantelor, sa utilizez drept garantie in cadrul contractelor comerciale de vanzari marfa, [b]bilete la ... (vezi toată discuția)
Vanzare s.r.l. cu datorii marius d marius d sunt asociat unic si administrator unic al srl-ului care are datorii la stat -tva, cas, etc 1. pot sa vand srl-ul la persoana fizica ?( cesiune toate partile ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat anders anders Buna ziua. Fiind asociat intr-o societate comerciala am avalizat un bilet la ordin ca garantie pentru un credit luat de societate. Am cesionat partile sociale ... (vezi toată discuția)