avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incadrarea pe studii superioare conform Legii nr. ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incadrarea pe studii superioare conform Legii nr. 284/2010

Sunt functionar public in cadrul politiei locale (fosta politie comunitara) ca referent studii medii grad profesional superior.(pe acest grad am fost promovat la 01.10.2010).Mentionez ca am absolvit studii superioare cu licenta in anul 2008 (Drept si administratie publica).Va rog sa-mi spuneti daca pot fi incadrat pe studii superioare conform Legii 284/2010 (anexa 1 , art.5) si in ce conditii. Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
aladinut, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 07:03, 9 Martie 2011
Cu facultatea de drept nu prea se promoveaza in clasa...conform legii 188/1999, pe functia publica de consilier juridic se intra doar prin concurs. De asemenea, totul depinde de seful dvs, daca considera studiile utile desfasurari activitatii dvs...insa, in general, cu facultatea de drept implica ocupatii care presupun concurs de admitere (consilier juridic, avocat, notar, magistrat, etc).
Daca a-ti terminat facultatea ininte de angajare si nu s-a trasformat postul puteti opta pentru concurs cand se vor suplimenta posturile de inspector in organigrama. Pentru politie locala este normal sa ai o facultate de drept... doar nu de agroturism rural .
De ce e normal ca la politia locala sa ai facultatea de drept si nu, de exemplu facultatea de educatie fizica sau comunicare si relatii publice?? Faci facultatea de drept daca vrei sa activezi in domeniul juridic, unde se intra prin concurs, chiar daca ar fi un post de consilier juridic la politia locala... Oricum, imi pastrez opinia, cu facultatea de drept nu prea se promoveaza in clasa...
Va rog sa-mi spuneti daca pot fi incadrat pe studii superioare conform Legii 284/2010 si in ce conditii.
Concurs de recrutare sau infiintare de post nou de debutant pe studii superioare.
va rog mult.... daca se poate un raspuns concret.....

Alte discuții în legătură

Incadrare si promovare in clasa constantin florin constantin florin In data de 08.o7.1991 am fost incadrat cu carte de munca la o SOCIETATE COMERCIALA , pana in 23.03. 2005, cand m-am angjat la CORPUL GARDIENILOR PUBLICI ... (vezi toată discuția)
Salarii danacaterina danacaterina In luna iulie 2017 voi absolvi facultatea de stiinte juridice si as vrea sa stiu in ce conditii voi putea fi incadrata pe post de consilier juridic ... (vezi toată discuția)
Functionar public ContSters359110 ContSters359110 am fost incadrat in urma promovarii concursului la consiliu judetean pe postul de consilier debutant ,grad prof superior , clasa 1. (sau cerut studii ... (vezi toată discuția)