avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale transfer proprietate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

transfer proprietate

Am cumparat un teren pe o societatea unde sunt administrator si asociat unic. Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate de a transfera dreptul de proprietate pe persoana fizica, evitand contractul de vanzare cumparare din motive lesne de inteles. Fac mentiunea ca de-a lungul timpului eu, ca persoana fizica am creditat societatea... fara a-mi primi inapoi imprumutul.

Multumesc mult!
In Romania transferul dreptului de proprietate asupra unui teren( indiferent de modalitate de transmitere- vanzare, donatie, etc) se face doar prin act autentic, sub sanctiunea nulitatii.
Singura solutie ar fi sa dizolvati societatea comerciala, iar bunurile ramase dupa achitarea tuturor creantelor sa intre in patrimoniul dv. ca persoana fizica, dar nici aceasta operatiune nu este scutita de costuri pt. ca implica interventia unui lichidator.


Un contract de imprumut intre dvoastra si firma prin care se stipuleaza expres, ca la scadenta sa se dea toata suma fara dobanda si ca se poate inlocui prestatia in bani cu o alta prestatie (de ex un teren).
Avand in vedere ca operatia juridica de dare in plata are loc in momentul efectuarii platii si se face un transfer de proprietate, trebuie fact actul la notariat. E un contract nenumit si cred perfect valabil, numai sa existe o echivalenta de valoare intre teren si suma imprumutata (care trebuie sa existe inregistrata in contabilitatea firmei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stingere datorie( prin imprumut) intre societati prin garantie oana vultur oana vultur Buna ziua, am urmatoarea intrebare: SC x SRL a imprumutat firma SC Y SRL, pe parcursul anului( fara dobanda) SC Y SRL are in propietate 5 ... (vezi toată discuția)
legea darii in plata buna ziua, am un teren de vanzare extravilan, am un client care ... Ana A23 Ana A23 Buna ziua, am un teren de vanzare extravilan, am un client care doreste sa-l cumpere, problema este ca mi-a propus printr-un contract de darea in plata, ... (vezi toată discuția)
Contract garantat cu un autoturism Pispirica Pispirica Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema :\">. Am un contract prin care beneficiarul meu a garantat plata creantelor cu un autoturism. Contractul a fost ... (vezi toată discuția)