avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sponsorizare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sponsorizare

Buna seara!
As dori sa sponsorizez o persoana fizica cu o excursie in Grecia. Mentionez ca firma are profit de 40.000 lei (pe lunile ian-febr), iar acea persoana este contabila mea, care nu primeste salar este matusa mea.
Este posibil? In limita a ce suma? Ce acte trebuiesc intocmite?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: iuli-ana , utilizator 15:29, 4 Martie 2011
Buna seara

Felicitari pentru gestul frumos !
Nu se poate... decat daca o insotesc ... glumesc :)

Serios , acum : nu se poate face sponsorizare ; nu sunt intrunite conditiile din lege .
Ce CAEN are firma ?
comert cu ridicata al minereurilor neferoase este codul caen. Ok, dar imi puteti spune ce conditii ar trebui indeplinite pentru o sponsorizare?
p) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:
1. 3 la mie din cifra de afaceri;
2. 20% din impozitul pe profit datorat.

multumesc , si mai adaug din legea 32 conditiile care trebuie indeplinite de o persoana fizica ,pentru a putea beneficia de o sponsorizare :

(1)Poate fi beneficiar al sponsorizării:
d)orice persoană fizică cu domiciliul în România a cărei activitate în unul dintre domeniile prevăzute la lit. a) este recunoscută de către o persoană juridică fără scop lucrativ sau de către o instituţie publică ce activează în domeniul pentru care se solicită sponsorizarea.

a)orice persoană juridică fără scop lucrativ, care desfăşoară în România sau urmează să desfăşoare o activitate în domeniile: cultural, artistic, educativ, de învăţământ, ştiinţific - cercetare fundamentală şi aplicată, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protecţiei drepturilor omului, medico-sanitar, de asistenţă şi servicii sociale, de protecţia mediului, social şi comunitar, de reprezentare a asociaţiilor profesionale, precum şi de întreţinere, restaurare, conservare şi punere în valoare a monumentelor istorice;

Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
Magda Staicu, Consultant fiscal
multumesc frumos. m-ati lamurit. voi trece excursia pe cheltuieli nedeductibile.

Alte discuții în legătură

Sponsorizare pentru un volum de poezie - facilitati fiscale lavinia28 lavinia28 Buna ziua! As dori sa stiu care sunt facilitatile fiscale pe care le poate primi o persoana juridica daca ar sponsoriza publicarea unui volum de poezii (ce-mi ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate sponsorizare NIKOSBI NIKOSBI este o chelt. deductibila -si pana la ce limita- sponsorizarea facuta de o pers. juridica ptr. o pers. fizica? am inteles ca nu mai este deductibila de anul ... (vezi toată discuția)
Sponsorizarea unei formatii muzicale jackye jackye As dori si eu sa stiu cum poate o persoana juridica sau fizica, sa sponsorizeze o formatie muzicala. In primul rand, vorbind din partea formatiei, este necesar ... (vezi toată discuția)