avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sponsorizare pentru un volum de poezie - facilitati ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sponsorizare pentru un volum de poezie - facilitati fiscale

Buna ziua!
As dori sa stiu care sunt facilitatile fiscale pe care le poate primi o persoana juridica daca ar sponsoriza publicarea unui volum de poezii (ce-mi apartine). Aceasta operatiune cu ce costuri m-ar implica si daca ar interfera cu statutul meu de PFA traducator autorizat? Contractul de sponsorizare se incheie numai intre mine si sponsor sau implica si editura?
Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie.
Va multumesc anticipat pentru raspuns,
Lavinia Alexa
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 15:49, 3 Noiembrie 2010
Personal, nu vad o legatura intre pfa si scrierea acelui volum de poezii.
O firma care sponsorizeaza are ca facilitate fiscala scaderea din impozitul pe profit datorat a sumei cu care sponsorizeaza , in anumite conditii .


p) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

1. 3 la mie din cifra de afaceri;

2. 20% din impozitul pe profit datorat.

Trebuie analizat daca dvs puteti beneficia de sponsorizare , pentru ca legea este limitativa :

temeiul legal este :
Art. 4 din legea 32/1994

(1)Poate fi beneficiar al sponsorizării:

a)orice persoană juridică fără scop lucrativ, care desfăşoară în România sau urmează să desfăşoare o activitate în domeniile: cultural, artistic, educativ, de învăţământ, ştiinţific - cercetare fundamentală şi aplicată, umanitar, religios, filantropic, sportiv, al protecţiei drepturilor omului, medico-sanitar, de asistenţă şi servicii sociale, de protecţia mediului, social şi comunitar, de reprezentare a asociaţiilor profesionale, precum şi de întreţinere, restaurare, conservare şi punere în valoare a monumentelor istorice;

d)orice persoană fizică cu domiciliul în România a cărei activitate în unul dintre domeniile prevăzute la lit. a) este recunoscută de către o persoană juridică fără scop lucrativ sau de către o instituţie publică ce activează în domeniul pentru care se solicită sponsorizarea.

si art 6
Facilităţile prevăzute în prezenta lege nu se acordă în cazul:
a)sponsorizării reciproce între persoane fizice sau juridice;
b)sponsorizării efectuate de către rude ori afini până la gradul al patrulea inclusiv;
c)sponsorizării unei persoane juridice fără scop lucrativ de către o altă persoană juridică care conduce sau controlează direct persoana juridică sponsorizată

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare danyyyyy danyyyyy buna ziua, cum se procedeaza cu sponsorizarea de catre o firma catre o firma de turism, este vreun plafon sau ca sa fie cheltuiala deductibila trebuie sa fi pe ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare valabila? alexs2012 alexs2012 Este deductibila de la impozitul pe profit o sponsorizare efectuata de catre o firma care are 2 asociati A cu cota de 90% si B cu cota de 10% catre o asociatie ... (vezi toată discuția)
Acordare sponsorizare adrianabresug adrianabresug o familie are un copil bolnav de autism ,tratamentul acestuia costa foarte mult si atunci parintii cauta sponsori pt a fi ajutati .administratorul vrea ca din ... (vezi toată discuția)