avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... conciliere consumator
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

conciliere consumator

Dragi colegi,

am o nedumerire.....eu consumator personana fizica doresc sa initiez un litigiu cu un furnizor de servicii persoana juridica, sunt sau nu sunt obligat la parcurgerea etapei concilierii conf 720 CPC?:-/

Va multumesc....
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 17:53, 27 Mai 2008
Cred ca litigiul are caracter comercial si prin urmare se aplica procedura concilierii (vezi art. 56 C.com).
sunt perfect de acord, doar cat ca poate ca exista unele prevedri speciale in toate legile de protectie a consumatorului, de care eu nu stiu, care in mod cu totul logic dupa parerea mea, sa scuteasca persoana fizica de parcurgerea acestui demers...de asta am postat intrebarea :-/
Nu exista nici o prevedere legala care sa scuteasca, in mod expres, pe consumator de parcurgerea acestei proceduri.
In practica instantele aplica urmatoarea regula - te judeci cu o societate comerciala, litigiul este comercial.

Acum cu referire la legea privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori...
Este drept ca in doctrina exista si opinia conform careia solutionarea litigiilor intre consumatori si comercianti urmeaza sa se realizeze in cadrul si potrivit procedurii de drept comun, iar nu dupa regulile de procedura comerciala speciale . Dar... din cate stiu este o opinie singulara. Asa ca nu stiu cu cat succes se poate aplica in practica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare chirias societate comerciala scolceag scolceag Am incheiat un contract de inchiriere al unui spatiu comercial eu ca persoana fizica in calitate de proprietar si o societate comerciala in calitate de chirias ... (vezi toată discuția)
Mai trebuie sa fac procedura concilierii? glo glo o societate comerciala are contract de prestari servicii cu un debitor-societate comerciala.daca vreau sa introduc somatie pe oug 119 mai trebuie sa mai fac ... (vezi toată discuția)
Art 720 indice 1 incepatorius incepatorius este necesara procedura concilierii prevazuta de art 720 indice 1, in cazul in care un SRL introduce o actiune in revendicare + pretentii (un teren arabil), ... (vezi toată discuția)