avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare chirias societate comerciala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare chirias societate comerciala

Am incheiat un contract de inchiriere al unui spatiu comercial eu ca persoana fizica in calitate de proprietar si o societate comerciala in calitate de chirias pe termen de un an. Acel an s-a implinit in februarie si de atunci ma chinui sa evacuez societatea comerciala. Doresc sa depun o cerere de evacuare in instanta. Intrebarea mea este: trebuie sa notific mai intai societatea comerciala si sa parcurgem procedura prealabila a concilierii fiindca are calitatea de comerciant sau pot sa ma adresez direct instantei cu o cerere de evacuare a chiriasului pentru neplata chiriei?
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 17:35, 23 Iunie 2010
daca exista in contractul de inchiriere obligatia notificarii prealabile trebuie sa uzati de aceasta procedura...
Buna ziua !
Avand in vedere ca prevederile art. 720 indice 1- 720 indice 10 c. civ. este sediul materiei in litigile comerciale, iar potrivit art. 720 indice 1 c.p.c." în procesele şi cererile în materie comercială evaluabile în bani, înainte de introducerea cererii de chemare în judecată, reclamantul va încerca soluţionarea litigiului prin conciliere directă cu cealaltă parte" (alin. 1), consider ca in acest caz nu se aplica aceasta procedura, evacuarea facandu- se pe calea unei actiuni directe in instanta.
Cu stima !
buna ziua .
investiti direct instanta de judecata cu actiunea in evacuare.
Procedura concilierii directe este aplicabila litigiilor de natura comerciala evaluabile in bani.
Parerea mea este ca atat timp cat capatul de cerere principal (evacuarea chiriasului) nu este evaluabil in bani nu aveti obligatia sa faceti dovada incercarii de conciliere directa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conciliere sau mediere? lolo0112 lolo0112 pot sa introduc o actiune in pretentii impotriva administratorului societatii debitoare (administrator care,conform contractului dintre societati garanteaza cu ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala - conciliere ???? sabinna sabinna Litigiu comercial Am dat in judecata o firma pentru constatarea rezilierii unui contract de inchiriere si evacuare. Acestea sunt cereri neevaluabile in bani, ... (vezi toată discuția)
Debitor persoana fizica zerognost zerognost Daca o societate comerciala daca in judecata o persoana fizica debitoare e nevoie ca inainte de asta sa convoace persoana la conciliere directa? (vezi toată discuția)