avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract de munca

Am si eu o curiozitate daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns. Am fost angajata intr-un pet shop ca lucrator comercial pt o perioada de 2 luni, apoi mi s-a prelungit pt o perioada de inca o luna, dupa care inca o luna, adica pana ieri 7.3.2011,azi m-am prezentat la munca si am aflat dintr-o coincidenta X-( ca nu mi s-a mai prelungit contractul,mentionez ca nu am avut nici o greseala in cazul muncii mele, este normal modul in care mi-au incheiat contractul de munca? undeva in codul muncii gasisem ca dupa 3 contracte determinate consecutive sunt obligati sa faca contract nedeterminat.... va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 7 Martie 2011
1. Angajatorul nu este obligat sa prelungeasca durata unui c.i.m. incheiat pe durata determinata.

2. Dvs nu ati avut incheiate 3 c.i.m. pe durata determinata consecutiv, ci unul singur care s-a prelungit de doua ori.
trebuia sa primiti o notificare/instiintare din partea angajatorului ca la data de 07 martie inceteaza cim
mony23 a scris:

trebuia sa primiti o notificare/instiintare din partea angajatorului ca la data de 07 martie inceteaza cim


Nu este obligatorie aceasta notificare, intrucat nu exista niciun text de lege in acest sens ... in termen de 5 zile lucratoare de la data expirarii duratei c.i.m., angajatorul trebuie sa-i comunice decizia de constatare a incetarii de drept a contractului individual de munca.
Ok,multumesc ptr raspunsuri, dar in cazul oricarei concedieri, nu trebuie prezentat si motivul concedierii ??
Aceasta situatie nu reprezinta o concediere, ci o incetare de drept a c.i.m. .. in cazul unei concedieri problema se pune altfel.
Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca perioada determinata cosmin01 cosmin01 Buna seara! Lucrez la o firma cu contact de munca pe perioada determinata(expira pe data de 14.12.2010), va rog sa-mi spuneti cu cat timp inainte trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Concedierea unicului intretinator de familie luminitza76 luminitza76 Am o intrebare legata de concedierea unicului intretinator de familie.Am a lucrat intr-o firma de componente auto din nov.2007 pana in ian 2009 cand din cauza ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)