avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... afacere pe baza conventiei intre Persoane Fizice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

afacere pe baza conventiei intre Persoane Fizice

Pe baza unei conventie facut la avocat,legalizat exista o afacere "de a construi si vinde casa" ,priofitul va fi 50%,din casele nevindute.
1 asociat are teren si din pacate autorizatie de c-tii numai pe numele lui

2 asociat a finanteaza tot,proiect,materiale ,manopera

Intrebarea ar fi la terminarea santierului casa pentru asociatul 1 va fi intabulat fara problema ,doar terenul sautorizatia e pe numele lui

Dar asociatul 2 cum intra in posesia casei ?
Cel mai recent răspuns: ili47 , utilizator 18:57, 30 Mai 2008
nu prea inteleg ce vreti sa spuneti cu profitul din casele nevandute...

cred ca asociatul 2 nu intra in posesia casei ci ar trebui sa intre in posesia a 50% din profitul realizat dupa vanzarea casei, asa cum e prevazut in acea conventie certificata de avocat. la nevoie proba se poate face cu actele ce dovedesc plata de catre asociatul 2 a materialelor de constructie, a manoperei, etc. daca plata s-a facut din contul bancar al asociatului 2 este cu atat mai bine ca este o dovada care nu se pierde, fiind de gasit intr-un banal extras de cont aferent perioadei de constructie.

oricum, daca se poate face dovada platii de catre asociatul 2, atunci asociatul 1 poate fi actionat pe baza imbogatirii fara justa cauza si in baza conventiei sa fie obligat la plata profitului in cota convenita.

detaliati insa, pentru ca sunteti extrem de evaziv(a) si mult prea generala in expunerea situatiei. in acest domeniu, de multe ori amanuntul creaza tabloul
Deci daca asociatul 2 doreste sa pastreze in natura profitul cum poate intabula casa ? trebuie act de vanz-cump intre cei doi ?

in conventie scrie ca profitul de 50% pote sa fie bani dupa vanzare sau in natura ..
multumesc
Va rog o parere,mersi
daca scrie expres in conventie, atunci parerea mea este ca poate pastra dreptul asupra a 50% din imobil. dar va trebui ca dreptul de proprietate sa fie transferat printr-un inscris autentic sau constatat printr-o hotarare judecatoreasca.
cel mai bine se poate discuta in concret vazand acea conventie. sunteti evaziv in explicatii si o asemenea imprejurare are in mod cert multe detalii ce alcatuiesc tabloul
Multumesc pt,raspuns ,
nu sunt neintelegeri intre cei doi asociati
fiecare ar pastra cate o casa ,dar nu era clar ca cum se intabuleaza casa pe numele asociatului 2 ,din cauza ca primul asociat are terenul si autorizatia de c-tie
nu ar fi corect cu vanz-cump ,ca asociatul 1 nu primeste bani ,ramana si lui o casa
in conventie este scris clar ca 50% poate sa fie in natura
acum am dat sema ca autorizatia de c-tii se putea csre pe numele celor doi asociati
mersi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie intre persoane fizice ili47 ili47 Fiul meu si fratele meu au incheiat conventie pt. a construi si a vinde 4 case.Terenul este al lui fratele meu si ca sa fie mai simplu si autorizatia de c-tie ... (vezi toată discuția)
Drept proprietate aev aev Buna ziua, Dreptul de proprietate asupra unei case nou construite apartine exclusiv proprietarului terenului? Prietenul meu doreste sa cumpare un teren pe ... (vezi toată discuția)
Dare in plata ili47 ili47 Este o conventie,facut la avocat nu e anuntat la finante, intre doua persoane fizice .Primul are teren +autorizatia de c-tie al doilea finanteaza afacerea ... (vezi toată discuția)