avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dare in plata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dare in plata

Este o conventie,facut la avocat nu e anuntat la finante, intre doua persoane fizice .Primul are teren +autorizatia de c-tie al doilea finanteaza afacerea .Apartamentele nevandute ,ramase ca profit se imparte intre cele doua , se intabuleaza in prima faza pe numele asociatului care are terenul.
intrebarea mea :Pe numele asociatului care a finanteaza afacerea poate safi intabulat prin "dare in plata "? pe baza caruli lege ? unde la notar sau la judecatorie ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: ili47 , utilizator 19:52, 14 Aprilie 2010
Stimat utilizator,

mesajul dvs. nu este tocmai inteligibil; reveniti si completati-l pentru a putea primi un raspuns util;

Avocat Boncu
Probabil va referiti la faptul ca si dvs., in calitate de finantator al afacerii, sa vi se recunoasca dreptul de a intabula pe numele dvs. tot atatea apartamente nevandute ca si detinatorului terenului, dat fiind faptul ca ati pus in comun , ca sa zicem asa, dvs. banii, asociatul terenul. Eu cred ca se poate, pe baza conventiei dintre dvs. si detinatorul terenului, insa, daca exista neantelegeri, apelati la instanta pentru a clarifica lucrurile .
Eu zic ca la notar, daca exista acordul partilor.

In instanta nu puteti obtine castig de cauza decat daca acordul initial prevede o astfel de dare in plata sau daca partile ajung la o tranzactie. Daca in conventie este prevazuta doar plata unor sume de bani, instanta nu poate proceda la schimbarea obiectului obligatiei fara acordul debitorului obligatiei, chiar daca exista acordul creditorului.
Multumesc pt,raspunsuri
da exista intelegere
dar nu dorim vanzare ,donatie ...
Intrebarea : ne prezentam la notar cu conventia si cu CF. ?
unde sa citim despre dare in plata intre persoane fizice ?
multumesc
...eu zic asa...prima conventie(cred ca e o asociere in participatiune) se depune la cf impreuna o conventie in care se precizeaza ca asocierea s-a incheiat prin atingerea scopului si in care sa precizati dpdv cadastral bunurile care va revin dvs si cele care raman la celalalt asociat...deci acest al 2-lea act nu transmite proprietatea(deci nu va fi taxat ca atare) ci doar o identifica...si nu e dare in plata...
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
ContSters4579, utilizator

Alte discuții în legătură

Afacere pe baza conventiei intre persoane fizice ili47 ili47 Pe baza unei conventie facut la avocat,legalizat exista o afacere "de a construi si vinde casa" ,priofitul va fi 50%,din casele nevindute. 1 asociat are ... (vezi toată discuția)
Conventie de superficie mircea alexe mircea alexe am construit pe terenul sotiei cumnatei si a unei a treia persoane pe cere mai exista o casa coproprietate a celor trei. Amprenta noi constructii este 58mp. ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa ili47 ili47 Exista conventie intre doi parteneri,unul are terenul si tot pe numele lui s-a aprobat autorizatia de a construi 3 case. partenerul al doilea a finantat ... (vezi toată discuția)