avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Proces Dosar Duana CARPATICA ASIG
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Proces Dosar Duana CARPATICA ASIG

Buna ziua
In data de 30.11.2010 in jurul orei 21:30 am fost implicat intr-un accident cu un camion MAN accident soldat doar cu avarii am sunat si in acest caz la 112, dar organele de politie nu au dorit sa se deplaseze la fata locului spunandu-ne ca daca nu sunt victime sa complectam Formularul de „Constatare Amiabila” dupa care sa ne adresam la asigurator lucru pe care l-am si facut.
In data de 01.12.2010 m-am prezentat la sediul Carpatica Asig din Tg Mures, dar nu era program in data de 02.12.2010 am revenit la sediul SC Carpatica Asig SA unde am luat legatura cu un inspetor de daune, in data de 03.12.2010 ne-am deplasat impreuna cu inspectorul de daune la locul accidentului unde a facut numeroase poze dupa care ne-am deplasat la locatile unde se aflau masinile implicate, sa inceput dosarul de deauna impreuna cu un reprezentant al servicului si inspectorul de daune al SC Carpatica Asig SA sau facut consatarile urmand ca sevicul sa faca un deviz de reparatie care va fi comunicat Asiguratorului, dosar la care sau atasat poze, declarati ale martorilor si implicit ale personelor implicate.
Dupa care am fost contactat de catre service sa mi se aduca la cunostinta si sa duc devizul firmei de asigurari in valoare de 27 706.94 lei cu TVA , in momentul in care inspetorul de daune a intrat in posesia devizului mi sa comuncat ca acel deviz nu are valoare pentru SC Carpatica Asig SA deoarece ei isi vor face un calcul de la un alt furnizor de piese calcul care in cele din urma a ajuns in jurul valori de 18 000lei dupa care a fost trimis dosarul mai departe catre sediul din Cluj Napoca pentru avizare .
Doar ca aici intervine alta problema, se pune problema ca accidentul nu ar fi avut loc deoarece cica urmele vizibile pe camion implicat sunt sumare, iar pe autorurismul personal foarte mari , urmele vizibile sunt mai reduse pe camion deoarece punctul de impact a fost intre partea dreapta a masini personale si roata camionului. Am prezentat declaratile martorilor dupa care am primit o informatie verbala de la inspectorul de daune cum ca sa cerut expertiza la un expert pentru a se stabili dinamica accidentului si modul in care acesta sa intamplat .
Dupa inca ceva timp primesc "raspunsul" de la Asigurator accidentul nu a avut loc iar evenimentul sa produs la o alta data si cu alte mijloace
in momentul de fata am trimis cererea de conciliere catre carpatica inca nu am primit nici un raspuns urmand sa incep actiunea in instanta .

intrebarea mea este urmatoarea: in cazul de fata am dreptul de a vinde masina mai exact epava ramasa inainte de finalizarea procesului sau doar dupa finalizarea acestuia?, deoarece procesul dupa cum se stie va dura ani si eu momentanu sunt fara posibilitatea de a ma deplasa
in momentul in care se vinde masina se pierd drepturile avute la data incidentului?

va multumesc anticipat pentru raspuns
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
ovi.david, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 16:05, 11 Martie 2011
Pentru orice eventualitate epava trebuie pastrata si spun asta deoarece asiguratorul va poate baga bete in roate pe durata procesului si poate invoca disparitia epavei. Daca totusi doriti sa o vindeti cereti acordul scris al asiguratorului precum si sa se efectueze o serie de fotografii asupra epavei .
Nu stiu daca se poate vinde masina dar stiu exact modul cum actioneaza escroci de la carpatica .Informeazate bine inainte de a o vinde si da-i in judecata pe nenorociti pentru ca astea sant practicile unei firme pe care cei de la CSA refuza sa o inchida .Succes
am luat legatura cu un avocat pentru proces iar acesta imi spune sa vand masina cat mai repede cu putinta as incerca sa o vand acum deoarece masina avea 6 luni la incident si cu trecera timpului ii va scadea valoarea si mai mult si
o alta intrebare cam care este procentul de solutionare favorabila al unui asemenea proces
as vinede epava pentru a achizitiona o alta masina sh cu care sa pot circula macar pana la finalizarea procesului
legal exista posibilitatea de a vinde epava sau dupa legea romaneasca nu se mentioneaza nimic
salut, imi pare rau sa aud ca ai avut nefericirea de a avea un accident cu un asigurat la carpatica, eu am patit la fel numai ca am fost vatamat corporal(eu motociclist), iti ppot spune toti pasii pe care i-am uramat, am luat hartia scrisa de la ei cu decizia de la expertiza tehnica de la ei, am facut o reclamatia la CSA,se paote face direct pe site-ul lor, dupa aceea am fost la un avocat i-a chemat la o conciliere amiabila, si dupa aceeea procesul, sincer sa iti spun si nu vreau sa iti tai elanul sansele sunt 50% de a castiga. Ai mare grija si ia-ti un avocat specializat pe asigurari care a mai avut deaface cu carpatica si a castigat cu ei.INARMEAZATE CU MULTA RABDARE , Succes

Alte discuții în legătură

Despagubire rca la astra asigurari marcyz marcyz In urma unui accident auto soldat cu dauna totala a masinii, prin polita rca de la astra asigurari se desbagubeste la ce valoare? (vezi toată discuția)
Problema asigurari. grad de uzura al vehiculului estimat gresit andrei_jil andrei_jil Buna dimineata, Am un autoturism audi a6 din 2002 cu 269 000 km, care a suferit un \"mic\" accident in urma caruia a ajuns epava ( dauna totala ). Toate ... (vezi toată discuția)
Despagubire r.c.a anddrey anddrey problema mea este ca avand un accident in care nu am fost vinovat,cei de la asigurari,avand dauna masini mele peste 200 de mil vechi,o sa bage dosarul la dauna ... (vezi toată discuția)