avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit ipotecar

Buna ziua,
Am contractat un credit ipotecar in 2007 cu termen final, 24 ani in CHF ( super oferta la banci in acea perioada), care in timp s-a dovedit a fi foarte dezavantajos. Mai exact doi ani a mers bine dar apoi francul elvetian a crescut vertiginos astfel incat rata s-a dublat, creditul fiind si foarte mare. Am facut demersul unei rescadentari pentru un de zile cu reducerea ratei la jumatate, fiind acum la al doilea an de rescadentare. Dupa cum se vede, situatia economica din tara , lucrurile nu merg bine deloc, surse de venit suplimentare sunt putine si foarte mici astfel incat risc sa termin si al doilea an .....dupa care sa revin la rata initiala. In acel moment nu stiu ce sanse as mai avea sa pot continua si risc sa pierd totul....Imi poate spune cineva ce as mai putea face in aceasta situatie? Sincer sa fiu cursul francului elvetian a facut sa nu ma mai pot descurca... Exista solutii pentru a nu pierde o casa in care am investit foarte mult?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 00:36, 9 Martie 2011
poate o refinantare cu un imprumut pe 30 de ani in alta moneda
ar fi o varianta in conditiile in care nu as avea mai putin de 42 ani...si mai ales daca salariul nu ar fi scazut in acte (deh...angajatorul) iar daca unul din coplatitori...este si bugetar...unde mai poti gasi banca sa acorde asa ceva...?:(
solutii nu prea aveti. sunteti la mana cursului de schimb privind cursul francului.
daca nu gasiti o sursa de venituri mai mari, trebuie sa va ganditi la solutii prin care sa pierdeti cat mai putin :(
Nu stiu cum as putea pierde cat mai putin in conditiile in care si piata imobiliara a scazut destul de mult iar bancile daca ar fi sa-mi ia casa nu ar lua pe ea suma care face obiectul creditului...Altfel spus banca poate sa-mi ceara si diferenta de bani care nu acopera creditul in urma executarii imobilului?
La cat platesc acum ar fi mult mai avantajos sa stau cu chirie...totusi la romani exista simtul proprietatii care iti da si siguranta...

Alte discuții în legătură

Intrebare- partaj sunshine83 sunshine83 Care este principiul impartirii bunurilor intr-un partaj ? Se impart bunurile si obligatiile? Daca de exemplu bunurile valoreaza 50 mii euro si creditul ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj sedal sedal in perioda casniciei fostul sot a facut niste credite fara instiintarea si acordul meu, acesta fiind unul din motivele pentru care am divortat. daca el nu-si ... (vezi toată discuția)
Divort cu credit ipotecar cameliapisica11 cameliapisica11 sotul meu vrea sa bage divort si noi avem un credit ipotecar .ce sa fac eu sunt proprietar el a contractat creditul unde trebuie sa bage divortul si cum se ... (vezi toată discuția)