avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu credit ipotecar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu credit ipotecar

sotul meu vrea sa bage divort si noi avem un credit ipotecar .ce sa fac
eu sunt proprietar el a contractat creditul unde trebuie sa bage divortul si cum se imparte datoria mentionez ca el nu mai are serviciu iar salariul meu este de 800 lei cum se face va multumesc anticipat





Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2014
cameliapisica11, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:09, 3 Ianuarie 2014
Daca nu va intelegeti amiabil sa mergeti impreuna la primarie sau notar, atunci va trebui sa parcurga procedura informarii privind medierea. Apoi sa introduca actiunea la judecatoria d ela ultimul domiciliu comun al sotilor.

La partaj se impart atat activele (bunurile) cat si pasivul (creditul), daca sunt dobandite/contractate in timpul casatoriei.
Daca sotul nu are bunuri in proprietate, chiar daca impartiti creditul nu aveti de unde recupera cat platiti si pt el, iar dvs ramaneti fara casa daca nu achitati ratele.
Trebuie sa informati si banca despre partajarea creditului. Cum unul din soti nu are serviciu iar celalalt are un salariu de 800 lei chiar nu vad cum se va achita creditul.
vrem sa mergem la notar dar creditul este pe numele lui eu sunt coplatitor ce act trebuie sa fac ca sa plateasca jumatate din credit lunar
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2014
cameliapisica11, utilizator
in cazul in care nu achit ratele si vine banca sa ia ap am alta solutie?
Ultima modificare: Vineri, 3 Ianuarie 2014
cameliapisica11, utilizator

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar viorelh viorelh Buna ziua, Am contractat un credit ipotecar in 2007 cu termen final, 24 ani in CHF ( super oferta la banci in acea perioada), care in timp s-a dovedit a fi ... (vezi toată discuția)
Divort la notar si partaj credite adtr adtr Buna ziua, Eu si sotul meu vrem sa divortam, suntem amandoi de acord, avem un copil de 8 ani. Am vrea sa divortam la notar, si tot acolo sa facem partajul. ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil, bunuri in leasing flurryorama flurryorama Ce se intampla dupa divort cu bunurile achizitionate in leasing, la care mai sunt rate de achitat? Contractul de leasing este pe numele unuia dintre soti dar ... (vezi toată discuția)