avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort-partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort-partaj

in perioda casniciei fostul sot a facut niste credite fara instiintarea si acordul meu, acesta fiind unul din motivele pentru care am divortat. daca el nu-si mai plateste ratele, bancile se pot indrepta impotriva mea pentru recuperarea datoriilor?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:41, 30 Octombrie 2009
Pana la partaj, banca se poate indrepta si impotriva dvs.pentru recuperarea debitului.
Intr-o eventuala actiune de partaj, se imparte atat activul cat si pasivul(datoriile). Important este sa dovediti ca banii obtinuti din creditele facute de sotul dvs. nu au fost folositi decat de acesta.
iar daca la partaj, sotul nu solicita impartirea acestor credite?
Depinde cu ce sunt garantate creditele,daca sunt credite garantate doar cu veniturile salariale,atunci banca,in eventualitatea in care nu achita ratele scadente,se indreapta catre patrimoniul debitorului,nu conteaza cum se face partajul,debitorul raspunde cu cei ramane.Dcaca este credit ipotecar atunci,banca se indreapta supra imobilului,indiferent de rezultatul partajului.
in situatia in care dvs nu apareti in contractele de credit ca si coplatitor, banca nu se poate indrepta impotriva dvs .
daca sotul nu mai plateste ratele bancare , i se va institui poprire pe salariu.
in cel mai rau caz, se poate ajunge in cele din urma la executarea silita a imobilului, dar executorul judecatoresc va executa silit , doar partea din imobil cuvenita sotului dvs .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar viorelh viorelh Buna ziua, Am contractat un credit ipotecar in 2007 cu termen final, 24 ani in CHF ( super oferta la banci in acea perioada), care in timp s-a dovedit a fi ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Divort cu credit ipotecar cameliapisica11 cameliapisica11 sotul meu vrea sa bage divort si noi avem un credit ipotecar .ce sa fac eu sunt proprietar el a contractat creditul unde trebuie sa bage divortul si cum se ... (vezi toată discuția)