Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Stergere cazier

Cazierul este sters automat la expirarea perioadei de supraveghere? A fost o sentinta data in vara anului 2009 (ramasa definitiva), inchisoare cu suspendare si 2 ani supraveghere pentru conducere autoturism personal cu alcoolemie peste 0,80 la mie. In vara a cestui an-2011, se implinesc 2 ani de la sentinta, ar trebui sa nu mai apara fapta in cazier, nu stiu cum se procedeaza, se sterge automat, sau trebuie actiune judecatoreasca???
Cel mai recent răspuns: ContSters146883 , utilizator 09:09, 11 Martie 2011
Daca ati respectat toate conditiile impuse pe perioada termenului de incercare, confom legii, ar trebui sa fiti reabilitat de drept.
Prin simpla solicitatare a unui certificat de cazier judiciar, veti putea afla cum stau lucrurile.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
ContSters181996, utilizator
Va multumesc mult! Sper sa fie asa.:)
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
ContSters146883, utilizator
reabilitarea de drept intervine doar in situatiile in care s-a pronuntat o condamnare la amenda sau la pedeapsa inchisorii care nu depaseste un an.
in cazul dvs, se va putea solicita reabilitarea doarpe cale judecatoreasca, dupa curgerea unui termen de 5 ani;acesti cinci ani se socotesc de la data cand a luat sfarsit executarea pedepsei(considerata ca si executata)
gabriel z a scris:

reabilitarea de drept intervine doar in situatiile in care s-a pronuntat o condamnare la amenda sau la pedeapsa inchisorii care nu depaseste un an.
in cazul dvs, se va putea solicita reabilitarea doarpe cale judecatoreasca, dupa curgerea unui termen de 5 ani;acesti cinci ani se socotesc de la data cand a luat sfarsit executarea pedepsei(considerata ca si executata)

Art 86 indice 6 din Codul penal spune cu totul altceva, referitor la reabilitarea condamnatului la o pedeapsa cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere.Adica ceea ce ii spusesem eu userului mai inainte. :)
Termenul de incercare in cazul pedepselor cu suspendarea executarii sub supraveghere se compune din cuantumul pedepsei aplicate , la care se adauga un interval de timp stabilit de instanta intre 2 si 5 ani.
Astfel, va trebui sa lecturati dispozitivul hotararii de condamnare pentru a vedea exact cuantumul pedepsei aplicate si ce interval de timp a stabilit instanta., iar cele 2 se aduna.
Dvs. ati spus pedeapsa cu suspendare si 2 ani supraveghere, deci datele sunt incomplete, insa va dau un exemplu pentru edificare.
Exemplu:- 2 ani cuantum pedeapsa aplicata plus 2 ani interval de timp=4 ani.
Cei 4 ani se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Reabilitarea de drept va interveni in conditiile art 86 al. 6 c.pen. daca in exemplul dat de mine, in termen de 4 ani de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, nu savarsiti din nou o infractiune si nici nu se pronunta revocarea suspendarii executarii pedepsei in baza art.86 indice 4 c.proc pen.

Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Cazier judiciar- pedeapsa aplicata, termen de incercare, reabilitare euTU euTU Buna ziua, am fost condamnata la cu 4 ani cu suspendare in anul 2010, as vrea sa stiu cum este cazierul meu acum ... (vezi toată discuția)
Reabilitare xuser xuser Cand expira cazierul unei persoane condamnate la 2 ani cu suspendare? 1. La expirarea termenului de incercare? Care este in jur de 2-5 ani + durata ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept - conditii pellyx31 pellyx31 Buna ziua, am fost condamnat cu suspendare sub supraveghere , a trecut termenul de incercare in 2010 si eu inca mai am cazier de ce? in 2010 am deschis proces ... (vezi toată discuția)