avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Care sunt dezavantajele contractului pe perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Care sunt dezavantajele contractului pe perioada determinata?

Vis a vis de cel pe perioada nedeterminata.

multumesc.
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 19:33, 2 Mai 2011
1. Salariatul care a incheiat un CIM pe perioada determinata are aceleasi drepturi ca un salariat care a incheiat un CIM pe perioada nedeterminata.
2. Deosebirea este ca un CIM pe perioada determinata inceteaza de drept la data expirarii sale (fara alte instiintari din partea angajatorului).
Va semnalez o alta mare diferenta,e drept nu in domeniul relatiilor de munca,anume: reticenta bancilor de a mai acorda credite pentru
perioade indelungate unor titulari de CIM pe durata determinata!!
Si de aici,adio trai pe picior mare pe...datorie,unul dintre sporturile
preferate de la noi,pe langa multe altele pe care nu le mai amintesc.
1. Pentru multi dintre noi un CIM pe perioada nedeterminata ne creaza falsa impresie a unei stabilitati a locului de munca.
2. Si pentru banci este la fel. In cele mai multe tari nu exista CIM pe perioada nedeterminata si totusi se fac imprumuturi la banci.
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Nu exista dezavantaje.
Exista avantajul ca sunteti determinat sa munciti mai bine in ideea ca DACA SUNTETI PERFORMANT patronul va va prelungi contractul iar si iar.
giv a scris:

Nu exista dezavantaje.
Exista avantajul ca sunteti determinat sa munciti mai bine in ideea ca DACA SUNTETI PERFORMANT patronul va va prelungi contractul iar si iar.

Dar nu la nesfarsit......ca e cam ingradit (vezi L 53 / 2003 art. 12 alin. 2 "prin exceptie")
Ultima modificare: Vineri, 11 Martie 2011
leuca_luminita, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca Stanciut Stanciut Am avut CIM determinat semnat pe o perioada de 6 luni,astazi CIM-ul mi-a fost prelungit cu inca un an si tot pe perioada determinata.Vreau sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)
Cim negrila negrila pe cat timp se poate incheia un cim, si cum se face trebuie reinoit la un anumit termen sau cum, mai sunt obligatorii Cartile de munca. va multumesc (vezi toată discuția)
Contract de munca pe durata determinata anne_david anne_david Buna ziua, Am un salariat incadrat cu CIM pe durata determinata. Contractul initial de 3 luni si 2 prelungiri de cate 3 respectiv 2 luni. Ii pot face un nou ... (vezi toată discuția)