avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preotii au voie sa faca acte cu drept de intretinere ? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preotii au voie sa faca acte cu drept de intretinere ? Act notarial prin care sa mosteneasca o vaduva cu sindrom de involutie cerebrala ?

D-l preot a facut contract de ingrijire cu o doamna vaduva in virsta bolnava de sindrom de involutie cerebrala, fara sa ceara acordul familiei. Dupa circa doi ani, doamna e scoasa din apartament la 6 zile de la deces, de politie. Acum vrea proprietatea apartamentului. E valabil acest contract ?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:29, 22 Martie 2011
se poate ataca cu succes in instanta, mai ales daca preotul era si duhovnicul defunctei.
Persoanele varstnice trebuiesc asistate, conform legii 17/2000, in caz de efectuare de acte juridice de instrainare,de catre un reprezentant al Consiliului. Cand a fost efectuat actul ?

Contractul de intretinere nu poate fi atacat decat pentru cauze de fond si de forma.

(lipsa discernamantului conduce la nulitatea relativa, ce poate fi invocata in termenul general de prescriptie, de catre persoana ce a suferit o vatamare prin perfectarea actului).
Ultima modificare: Duminică, 13 Martie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Da, era duhovnicul defunctei !
Actul nu l-am vazut, preotul nu vrea sa mi-l arate decat dupa 40 de zile. Am gasit un bilet la ruda decedata; de la primarie cu numar de inregistrare preluat de la un notar public.

Alte discuții în legătură

Se poate combate un preot care are drept de intretinere de la o ruda ? ruda e decedata, scoasa din casa dupa sase zile de politie. Brasoveanul1 Brasoveanul1 Sunt pensionar. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia creeata de un popa care a incantat-o pe sora mea sa faca act de intretinere spunandu-i ca e sarac ... (vezi toată discuția)
Testament adelapope2006 adelapope2006 O d-na care nu imi este ruda de sange mi-a facut testamant pe un apartament . D-na este vaduva .Sotul decedat i-a facut testament pentru apartament si apoi ... (vezi toată discuția)
Dovezi sume de bani... meryleen meryleen Cum se poate dovedi ca o matusa a depus la banci 2 sume de bani pe numele ei care nu erau ai ei personali ci ai surorii ei care a decedat la 90 ani aceasta ... (vezi toată discuția)