avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate combate un preot care are drept de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate combate un preot care are drept de intretinere de la o ruda ? Ruda e decedata, scoasa din casa dupa sase zile de politie.

Sunt pensionar. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia creeata de un popa care a incantat-o pe sora mea sa faca act de intretinere spunandu-i ca e sarac si locuieste cu copii in chirie ( nu e adevarat ) . Sora mea a murit inchisa in casa fiind scoasa de pompieri la apelul fiului meu la 112, dupa circa sase zile de la moarte. Sora mea suferea de mai multe boli, printre care sindrom de involutie cerebrala, tulburare de personalitate.
Tatal preotului in cauza este tot preot, dinsul a jicinit doi nepoti ai raposatei la telefon, convorbirea e inregistrata. Tinarul preot s-a intors din Germania cu o zi inainte de inmormantare, dupa inmormantare a pus usa noua la garsoniera fara sa anunte rudele, nu vrea sa arate actul. Pe nepotii mei i-a trimis sa vorbeasca cu avocatul dansului. Sunt pensionar om simplu, cu credinta in dumnezeu si speranta in dreptate. Ar fi un mare pacat ca dupa ce a murit in durere si fara lumanare sa pierd mostenirea lasata in familie sorei si mie fratele ei, prin testament.
Sora mea mergea si se spovedea des la biserica la acest preot, cred ca de acolo a aflat preotul de suferinta din sufletul surorii, noi am ramasi orfani sase copii pe timpul razboiului, sora si-a pierdut sotul apoi unicul fiu, toate aceste suparari au lasat urme in sufletul si trupul ei, trebuia sprijinita nu deposedata de avere.
Trebuie sa va spun ca sora, dupa decesul cumnatului cand avea baiatul bolnav irecuperabil a vindut apartamentul si s-a mutat la baiat sa stea cu el in garsoniera pana moare, atunci a facut donatii la manastiri si o donatie de ctitorire la o biserica din cartier.
Cu respect !
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 13:37, 4 Martie 2011
Buna seara. In primul rand, consultati un avocat. Faceti tot posibilul si gasiti unul, cat de cat binevoitor, care poate nu va ia si pielea de pe dvs....- scuze, nu vreau sa jignesc pe nimeni....dar asa e vorba in popor- ....
Apoi, daca intradevar exista un act intre acel preot si sora dvs. si actul este valabil...ramane sa vedeti ce fel de act este, si daca se poate contesta in vreun fel....
Deci a vandut apartamentul si a ramas intr-o garsoniera, cu baiatul....
Dupa moarte dumneaei...ce s-a intimplat cu baiatul? Si garsoniera cum si cand a instrainat-o?
''Pe nepotii mei i-a trimis...''....deduc ca avea mai multi copii, nu numai acel baiat bolnav...deci, normal, si restul de copii aveau dreptul la acea garsoniera (de asta zic ca e bine de aflat ce act s-a facut...)....

Mult noroc.
Nu exista ''nu vrea sa arate actul''. Oricine ar veni bine mersi, sa ocupe abuziv o casa si sa spuna ca are act de la un decedat care a locuit in casa ...si ca nu il arata....
Sa nu exageram....mai exista, sper, legi care sa se respecte ....
Ultima modificare: Vineri, 4 Martie 2011
ContSters170895, utilizator
Exista deci un testament? Trebuie studiat acest act.
Nimeni nu e mai presus de lege si preotul cu atat mai mult ar trebui sa fie corect si cu frica de Dumnezeu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare articol lege mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Se poate va rog o parere/ interpretare la art. 23(2) din Regulamentului Cimitirelor din Biserica Ortodoxa Romana 2020 ? (vezi toată discuția)
Testament gion gion As avea nevoie de o clarificare. Acum trei ani matusa mea care nu a fost casatorita si nu a avut copii mi-a facut un testament la notar pentru garsoniera ei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, familia mea are de generatii un lot de sase locuri ... mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Familia mea are de generatii un lot de sase locuri de veci intr-un vechi cimitir parohial ( aici sunt inhumati bunici, matusi…) . Acestea au fost ... (vezi toată discuția)