avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preotii au voie sa faca acte cu drept de intretinere ? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preotii au voie sa faca acte cu drept de intretinere ? Act notarial prin care sa mosteneasca o vaduva cu sindrom de involutie cerebrala ?

D-l preot a facut contract de ingrijire cu o doamna vaduva in virsta bolnava de sindrom de involutie cerebrala, fara sa ceara acordul familiei. Dupa circa doi ani, doamna e scoasa din apartament la 6 zile de la deces, de politie. Acum vrea proprietatea apartamentului. E valabil acest contract ?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:29, 22 Martie 2011
Actionati urgent, pana la prescrierea dreptului la actiune!::worthy:
Articolul 810 cod civil- preotii nu pot profita de dispozitiile intre vii sau testamentare, ce dansa a facut-o in favoare-le in cursul acestei boli.......(la fel ca doctorii,spiterii,).
D-voastra ce calitate aveti a contesta acest act?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate combate un preot care are drept de intretinere de la o ruda ? ruda e decedata, scoasa din casa dupa sase zile de politie. Brasoveanul1 Brasoveanul1 Sunt pensionar. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia creeata de un popa care a incantat-o pe sora mea sa faca act de intretinere spunandu-i ca e sarac ... (vezi toată discuția)
Testament adelapope2006 adelapope2006 O d-na care nu imi este ruda de sange mi-a facut testamant pe un apartament . D-na este vaduva .Sotul decedat i-a facut testament pentru apartament si apoi ... (vezi toată discuția)
Dovezi sume de bani... meryleen meryleen Cum se poate dovedi ca o matusa a depus la banci 2 sume de bani pe numele ei care nu erau ai ei personali ci ai surorii ei care a decedat la 90 ani aceasta ... (vezi toată discuția)