avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dovezi sume de bani...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dovezi sume de bani...

Cum se poate dovedi ca o matusa a depus la banci 2 sume de bani pe numele ei care nu erau ai ei personali ci ai surorii ei care a decedat la 90 ani aceasta fiind bolnava psihic...mai clar matusa care este in viata a prostit-o pe sora ei sa nu mai tina banii in casa ci sa-i puna la banca astfel incat a convins-o sa-i dea banii iar ea i-a pus la banca pe numele ei, matusa dupa 2 ani a decedat la 90 ani...posesoarea banilor iar matusa in viata nu mai recunoaste urmasilor sorei ei decedate ca banii au fost ai celei decedate...cum pot dovedi in instanta, mentionez ca am un act medical al matusii decedate in care un diagnostic era..involutie cerebrala...
Cel mai recent răspuns: meryleen , utilizator 21:43, 7 Noiembrie 2010
prin orice mijloc de proba , (inscrisuri , martori , etc)
eu ca parte implicata in proces nu pot sa fiu si martora, la fel sotul meu, la fel mostenitorii celei decedate fiind parti in proces, concret ce alti martori ar putea sti un astfel de lucru intim familial...respectiv ca o matusa a" prostit-o" pe sora ei de 88 ani care nici nu avea discernamant sa-i duca banii la banca si sa-i puna pe numele celei in viata, cea decedata fiind oarba nu iesea afara, nu putea sa verifice nimic totul intre ele s-a facut doar pe cuvant...a se citi minciunile celei care a pus banii la banca.
In justitie , nu este suficient sa ai dreptate, trebuie sa poti si dovedi. :)
hmm..imi plac raspunsurile dvs.=D>, dar trebuie sa va spun ca e logic ca...in justitie si ca trebuie sa am dovezi de aceea eu asta si intreb: care ar putea fi dovezile. S-a facut un testament unui nepot al matusii mele decedate, nepot al si al sorei in viata care i-a luat apoi tot, bani, aur, testamentul s-a facut fara a fi duse si la notar dovezi ca ei, batranii decedati matusa si sotul ei, au discernamant si ei chiar nu aveau asa ceva in mod special matusa de 89 ani, cu ce dovezi putem ataca testamentul noi, adica surorile matusii decedate inclusiv eu, nepoata dupa sora decedata ca fiica de sora a ei...intelegeti ce zic...:)#-o cum putem ataca testamentul...stiu ca in justitei ce dovezi , ce acte, ce fel de martori eu si alta sora a matusii decedate fiind parti in dosar...Multumiri pentru timpul pierdut cu necazurile mele...:(
Certificatul medical privind involutia cerebrala , este o proba buna in actiunea de anulare a testamentului .De asemenea va puteti folosi de celelalte mijloace de proba pe care vi le-am amintit.
Strict pe baza celor relatate , nu va pot spune mai multe.
De preferat ar fi sa consulati un avocat , cu actele in fata , si cred ca se poate gasi o solutie de a ataca testamentul , dar trebui sa vedeti si daca acesta va profita in vreun fel , ( matausa sa nu aiba rude mai apropiate in grad decat dvs. , si atunci le faceti lor un serviciu gratuit.
De aceea , eu zic ca tot avocatul e solutia.
Cu stima
Beniamin H.

Alte discuții în legătură

Testament meryleen meryleen 1- daca se poate ataca un testament lasat de 2 batrani care aveau 79 si 89 ani si pentru care nu s-a adus la notar certificat de la medicina legala. 2- cum ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)
Mătușa mea, fără urmași dar cu cinci surori, a făcut testament pentru cinci nepoți. pot ataca surorile testamentul? glasseswipes glasseswipes Matusa mea nu a avut copii iar parintii numai traiesc. Ea are 5 surori. Ea a facut un testament prin care lasa toate bunurile la 5 nepoti. Intrebarea este: pot ... (vezi toată discuția)