avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drept de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drept de autor

Buna ziua,

As vrea sa ma ajutati si pe mine cu o informatie.

As dori sa creez o carte de colorat pentru copii, iar pe anumite pagini din carte as vrea sa "folosesc" versurile poeziilor pentru copii sau texte deja existente in cartile cu poezii pentru copii. Ce pasi ar trebui sa urmez pentru a nu avea probleme, in vederea folosirii versurilor scrise de alti autori?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 01:43, 31 Martie 2011
Cf. art. 25 din Legea 8/1996 privind dreptul de autor, drepturile de autor asupra creatiilor expira in principiu la 70 de ani de la decesul autorului. Daca operele au fost publicate initial sub pseudonim sau anonime, protectia dureaza timp de 70 de ani de la publicare. Pentru alte opere, trebuie sa contactati detinatorii drepturilor, in principiu editurile in editiile carora le-ati citit va pot ajuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu drepturi de autor cărți și cu factura pentru librărie Vizitator100 Vizitator100 Bună ziua. Tata a scris niște cărți, parțial plătite de dânsul, parțial sponsorizate, pentru care nu a cerut contract de la editură. A decedat ... (vezi toată discuția)
Cum imi protejez dreptul de autor? luciwint luciwint vreau sa imi protej dreptul de autor asupra poeziilor si versurilor mele.=D> (vezi toată discuția)
Care lege vorbeste despre prescrierea obligatiilor dintr-un contract pt drepturi de autor Pulbere-de-stele Pulbere-de-stele Intre anii 2006-2008 am facut doua traduceri de carte pentru o editura, pe contracte de drepturi de autor. Nu am fost platita conform obligatiilor ... (vezi toată discuția)