avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Organigrama club sportiv vs OUG 63/2010
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Organigrama club sportiv vs OUG 63/2010

Am si eu o intrebare, chiar daca nu vizeaza direct functionarii publici. Trebuie sa infiintez un club sportiv cu personalitate juridica, in subordinea Consiliului local#-o (consiliul local va fi, cum s-ar spune, "unic actionar":))Problema e ca onorata conducere doreste sa angajeze la acest CS pe x, y si z (cunoasteti procedura:D:D). Ce credeti: OUG 63/2010 se aplica si pentru acest club sportiv? (nu face parte din aparatul primarului si nici nu este institutie publica)...oare pot sa angajez pe posturile care vor fi create in organigrama? Daca da, cine si cum stabileste salariile persoanelor respective (pe ce criterii)?? Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2011
Kyandra, moderator
Cel mai recent răspuns: filozoful , utilizator 21:40, 13 Mai 2011
La noi este creeat un astfel de club.El are personalitate juridica si numai conducerea clubului a angajat un casier si un contabil expert.Nu este aplicat OG 63/2010.De bazele sportive raspunde administratorul primariei.Sportivii si antrenorii nu sunt platiti,fac munca benevola,iar sportivii care fac parte din echipele nationale beneficiaza de indemnizatie de efort.Fondurile sunt alocate o parte de primarie prin sedinta de CL,iar conducerea clubului se ocupa de sponsorizari.Daca infiintati prin OG 63/2010 atunci e mai bine pentru club .
Multumesc!
Draga Kyandra. Nu stiu daca intrebarea ta mai este de actualitate. La data postarii nu am putut sa iti raspund. La nivelul comunei noastre a fost infiintat Clubul sportiv institutie sub coordonarea Consiliului local cu personalitate juridica. La data punerii in aplicare a prevederilor OUG 63/2010 a trebuit sa tinem cont de numarul total de salariati alocat pentru comuna noastra. Atunci, am fost nevoiti sa renuntam la posturile vacante din cadrul Clubului sportiv , Consiliul local le-a alocat un numar de doua posturi care sunt unul pentru director care era functie ocupata si un post de referent contabil in acest moment vacant. Mentionez ca acest club are mai multe sectii la ora actuala, functioneaza pe baza de conventii prestari servicii inclusiv contabila are o asemenea conventie. La data respectiva mi-am expus punctul de vedere dar nimeni din conducerea primariei nu m-a luat in seama. Intr-o discutie anterioara faceam referire la acest lucru. Cred ca cel mai bun lucru este sa intrebati atat la Institutia Prefectului... cat si la Directia judetena de sport ... Aflati punctul lor de vedere in scris si in functie de raspuns puneti in aplicare hotararea consiliului local P.S. Tocmai am citit Legea 13/2011 si vezi nr. crt. 13 .Numarul total de posturi UAT se calculeaza la nr. de locuitori.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
Corbeanca, utilizator
Am trimis deja o adresa catre onorata Prefectura :D...acum astept sa vad ce vor gandi "capetele luminate" de acolo...
Am primit raspunsul Prefecturii: nu am voie sa infiintez nici un post in plus, nici macar in organigramma Clubului sportiv, penste numarul maxim stabilit conform OUG 63/2010#-o#-o

Alte discuții în legătură

Poate functiona o institutie publica numai cu un salariat? Corbeanca Corbeanca In urma restructurarilor facute in institutiile publice anul trecut prin punerea in aplicare a prevederilor OUG nr. 63/2010 la nivelul comunei noastre s-au ... (vezi toată discuția)
Desfiinþarea posturilor publice vacante ºi a celor ocupate szabozsolt1 szabozsolt1 Va rog sa ma ajutati un raspuns, nici cei de la ANFP si nici Agentia Nationala... nu a putut sa imi ofere un raspuns clar. Guvernul a anuntat adoptarea ... (vezi toată discuția)
Sef birou filozoful filozoful In biroul nostru isi desfasoara activitatea 6 persoane.Stiu ca la 5 persoane se poate desemna 1 sef de birou.Avand in vedere coordonarea si asumarea ... (vezi toată discuția)