avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... ne incalzim locuinta cu centrala termica proprie, dar ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

ne incalzim locuinta cu centrala termica proprie, dar platim si societatea de termoficare

Buna ziua!
De un an mi-am instalat in apartament centrala termica proprie si m-am deconectat de la sistemul centralizat.
Intrucat bucataria este traversata de doua tevi comune, mi s-a cerut sa platesc integral incalzirea acestei incaperi, desi, pe toata perioada iernii, abia s-au dezmortit ele, dar sa mai degaje caldura! Am semnalat verbal aceasta problema atat asociatiei de proprietari, cat si angajatilor societatii de termoficare, dar nu am primit lamuriri.
Practic, platesc un serviciu care nu este masurat calitativ si cantitativ.
Mai mult, acele tevi care nu-mi mai sunt de folos, ma incurca.
Pot face ceva ?
Cel mai recent răspuns: lidiaionescu , utilizator 19:56, 13 Martie 2011
acele tevi sunt comune blocului si ar trebui sa platiti mai putin decat vecinii care sunt conectati la sistemul centralizat de caldura intrucat ei au in bucatarie si calorifer. ar fi bine sa faceti o plangere la OPC.
Legal ,aveti obligatia sa respectati si sa pastrati solutia constructiva dispusa prin planul initial existent in cartea tehnica a imobilului
Indiferent daca dvs ca si proprietar ati inteles ,cu scopul de a beneficia de calitate sporita pentru conforutul dvs termic sa modificati sistemul initial de alimentare cu agent termic,nu aveti dreptul sa aduceti modificari la instalatia parte comuna din imobil
Privitor la impunerea financiara,in situatia montarii de CT proprie ,normele in vigoare prevad impunerea unui procent temenic stabilit
Nu avem calorifere in bucatarii, acele tevi indeplinind acest rol.
Inteleg sa platesc, dar toata iarna (ca si in celelalte...) ele abia s-au incalzit, nici vorba sa fi degajat caldura!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata incalzire in bloc danaluminita danaluminita Locuiesc intr-un bloc cu mai multe apartamente, din care mai mult de 50% sunt cu incalzire cu centrala proprie de apartament. restul apartamentelor sunt ... (vezi toată discuția)
Debransare machiavelli machiavelli Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate ... (vezi toată discuția)
Posibila incalcare a legii 296/2oo4 iraela iraela Buna ziua, Sunt unul din numerosii proprietari care s-au debransat legal dela sistemul centralizat de incalzire cu multi ani in urma. Dupa cum bine stiti, de ... (vezi toată discuția)