avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare

Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie:
Am cumparat un apartament intr-un bloc legat la reteaua de termoficare. Apartamentul meu este debransat (cu toate formele legale), avand montat un sistem propriu de incalzire. Probelma vine acum de la Asociatia de Propietari, care ma obliga pe mine sa platesc o cota parte (30 %) pentru ca primesc caldura de la vecini prin pereti. Mentionez ca locuiesc la ultimul etaj, sunt doar 2 apartamente pe etaj, iar eu nu am practic decat un singur perete comun cu un vecin. Vecinul de sub mine, este la randul lui debransat, deci practic eu nu primesc caldura decat de la cel de sub mine (daca ar fi sa-i platesc cuiva ceva, ar fi cel de jos - dar si el la randul lui ar trebui sa-mi platesca mie:) ) Prin apartament trec INCA ceva tevi de-ale lor, DE AERISIRE, pe care intentionez sa le tai (exista solutii tehnice de indepartare si inlocuire a acestor tevi, repet de aerisire).
In cazul meu, Asociatia ma poate obliga sa platesc ceva pt incalzire ???
Cel mai recent răspuns: machiavelli , utilizator 11:15, 5 Noiembrie 2010
Pentru solutionarea dilemei cu care va confruntati ,va revine obligatia sa realizati ca imobilul,din constructie a fost prevazut cu incalzire de la reteaua de alimentare in sistem centralizat
Dvs cu scopul imbunatatirii confortului termic in proprietatea dvs ,ati inteles sa va debransati de la reteaua de alimentare cu agent termic in sistem centralizat si sa va montati CT
Tevile care" trec inca prin apartamentul dvs "constituie parte din instalatia comuna a condominiului,asupra carora dvs nu aveti dreptul legal sa operati modificari sau dezafectari
Asociatia de proprietari prin impunerea la plata a cotelor mentionate, nu face decat sa respecte si sa aplice unitar prevederile in vigoare care sunt obilgatorii ,
fara exceptii si fara derogari
Asociatia pune in practica Ordinul 343 al ANRSC. Cota care va revine este proportionala cu cota-parte indiviza din procentul de 30% din totalul facturii.

Caldura pe care trebuie sa o platiti este pentru incalzirea pe spatiile comune, precum si pe tevile verticale care va trec prin apartament.
Tevile de alimentare cu agent termic pentru caloriferele acestui apartament unde sunt? Au fost taiate? Deconectarea apartamentului in vederea montarii CT s-a facut cu avizul asociatiei?
".... 30 % din totalul facturii" care factura ???

Cat despre tevile de alimetare cu agent termic, nu stiu ce sa spun, in apartament sunt tevi, dar din cate ma pricep acelea sunt de "aerisire" sau ceva de genul asta. Tevile care intrau in vechile calorifere sunt taiate. In ce conditii au fost taiate ... nu stiu. Cat despre debransare, da, s-a facut cu toate formele legale. Vechiul propietar fiind cel care a introdus reteaua de gaze pe scara blocului (primul care si-a montat centrala)
Vine factura de la furnizor la asociatie si pe factura e trecuta suma de 4000 lei pentru incalzire.
- 30% din 4000 = 1200 lei ==> partea de caldura la comun
- 1200 lei se imparte tuturor apartamentelor proportional cu suprafata lor (cota parte indiviza).
- 2800 lei se imparte celor care au incalzire in sistem centralizat (nu si dv.)

Tevile verticale, daca sunt calde acum, nu sunt "tevi de aerisire", ci sunt tevile comune de unde isi iau vecinii dv. caldura in calorifere.
Multumesc !

PS: tevile de care vorbesc sunt reci, ceea ce ma face sa cred ca nu sunt cu agent termic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tevi neizolate de la termoficare, bune de plata! ce este de facut? allessandra allessandra Ma lovesc de o aceeasi problema de care se lovesc multi proprietari cu centrale si anume: plata fortata pentru niste tevi ce sunt pentru tur si returul ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli comune de incalzire alexandrudragos13 alexandrudragos13 Supun atentiei Dvs urmaroarea situatie a unui condominiu: - subsolul tehnic transformat in spatiu comercial - parter si mezanin spatiu comercial (din ... (vezi toată discuția)
Larna fara caldura edyeduardo2004 edyeduardo2004 Buna ziua! Desi sunt cu facturile la zi, si noaptea sunt temperaturi cu -, nu se furnizeaza agent termic (caldura) pe motiv ca, vecinii ce au centrale, ... (vezi toată discuția)