avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Posibila incalcare a Legii 296/2oo4
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Posibila incalcare a Legii 296/2oo4

Buna ziua,
Sunt unul din numerosii proprietari care s-au debransat legal dela sistemul centralizat de incalzire cu multi ani in urma. Dupa cum bine stiti, de cativa ani sunt obligata sa platesc contravaloarea caldurii degajata de agentul termic din conductele ce strabat proprietatea privata si comuna, conform Ord.343/2010, a Legii 230/2007 si a altor reglementari ale ANRSC.Toate aceste legi si ordine incalca insa , cred eu, o lege mai veche si anume Legea 296/2004 privind ,,Codul Consumului'' care la art.11 precizeaza : ,,orice vanzare fortata este interzisa. Expediereaunui produs sau prestarea unui serviciu catre o persoana se face numai in baza unei comenzi prealabile din partea acestei persoane.'' Deci, mi se ''vinde caldura '' cu forta si sunt obligata sa platesc un serviciu pe care nu l-am solicitat. In aceste conditii, doresc si eu sa stiu daca toate aceste legi mai sunt valabile si nu constituie un abuz.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:02, 24 Mai 2013
Debransarea trebuie sa fie completata cu dovada ca nu beneficiati de avantajele trecerii prin apartamentul dumneavoastra a conductelor de termoficare. Reluati interventiile la societatea de distributie a agentului termic , prin acte ce dovedesc faptul a-ti izolat termic conductele. Apoi la comitetul executiv al asociatiei de proprietari .
Va multumesc pentru raspunsul dvs. Chiar asa am procedat. Am izolat conductele din apartament, am anuntat asociatia de proprietari care a chemat, pe cheltuiala mea bineinteles, o firma ce a inventariat conductele si rezultatul a fost ca eu am platit pe aceasta caldura degajata la fel de mult ca toata caldura platita de un apartament nedebransat.
Din acest motiv doresc sa aflu cat de legal este acest ordin al ANRSC care ne obliga sa platim ceva ce nu am comandat.
Legea mai sus mentionata nu are legatura cu furnizarea agentului termic .In ordinul 343/2010 se stipuleaza clar -izolarea tevilor nu il scuteste de la plata partilor comune pe proprietar respectiv tevile aflate pe scara si in subsolul blocului
Ultima modificare: Vineri, 24 Mai 2013
CRINA1, utilizator
Dv. nu vi se vinde un produs pe care nu l-ati fi comandat, ci vi s-a repartizat un cost caldura care va trece prin apartament prin tevile verticale pentru ca asa a fost proiectata cladirea si instalatia de incalzire centralizata.

Dv. ati renuntat la caldura emanata de calorifere, v-ati deconectat cu caloriferele de la instalatia centrala si le-ati conectat la o alta sursa de caldura.
Tevile au ramas pe loc, deci de ele inca va mai folositi (mai mult sau mai putin).

E vorba de principiul pe care il puneti in discutie.
Plus de asta cladirea, in spatiile comune este incalzita, mult, putin, de la aceasta instalatie, caldura pe care de asemenea trebuie s-o platiti deoarece locuiti in acel condominiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune incalzire ovidiu_i ovidiu_i Tevi parti comune izolate. Cat este procentul legal pe care trebuie sa il platesc la incalzire daca am centrala termica (vezi toată discuția)
Nu vreau sa mai platesc caldura. Nikia Nikia Am Centrala de apartament, locuiesc la etaj 3, nu avem calorifere pe casa scarii, nu am tevi de la sistemul de incalzire in apartament si totusi platesc 22 ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu conductele de distributie si conducte de incalzire la inventarierea caloriferelor? Marica_sz Marica_sz Buna ziua, Am studiat subiectele despre inventarierea caloriferelor din bloc, dar din pacate nu a reiesit cum ramane cu conductele. La noi au inventariat ... (vezi toată discuția)