avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Stergere cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Stergere cazier

Buna,

in 21.04.2008 am primit 10 luni cu suspendare pt conducere sub influenta bauturilor alcolice.

Am inteles ca dupa 2 ani si 10 luni de la definitivarea hotararii se opereaza reabilitarea de drept.

Ce trebuie sa fac ca sa mi se stearga din cazier fapta.

Pot sa ma duc sa depun o cerere la IPJ, sau mai trebuie sa astept inca 2 ani?

Va rog sa ma lamuriti.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters181996 , utilizator 13:54, 16 Martie 2011
2 ani si 10 luni au cam trecut, ar trebui sa vedeti daca fapta dvs. mai figureaza in cazier.Normal ar trebui sa opereze reabilitarea de drept, daca ati indeplinit toate conditiile impuse pentru perioada termenului de incercare.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
ContSters181996, utilizator
Eu stiu ca reabilitarea are loc de drept in cazul condamnarii la amenda sau la pedeapsa inchisorii care nu depaseste un an, cu conditia ca in decurs de 3 ani (nu 2 ani si 10 luni - poate s-a modificat ceva in C.pen.) condamnatul nu a savarsit nici o alta infractiune.

Nu trebuie sa faceti nimic pentru ca reabilitarea de drept este dobandita automat, in virtutea legii, fara a fi nevoie de vreo constatare formala, cum este in cazul reabilitarii judecatoresti.

@re:
am revazut art. 134 din C. pen:
ART. 134
Reabilitarea de drept
Reabilitarea persoanei fizice are loc de drept în cazul condamnării la amendă sau la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit nicio altă infracţiune.
Reabilitarea persoanei juridice are loc de drept dacă în decurs de 3 ani, de la data la care pedeapsa amenzii sau, după caz, pedeapsa complementară, a fost executată sau considerată ca executată şi persoana juridică nu a mai săvârşit nicio altă infracţiune.


Ce spune un ...penalist, asa este?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
Darie Tudor, utilizator
Art. 86. - Dacă condamnatul nu a săvârşit din nou o infracţiune înăuntrul termenului de încercare şi nici nu s-a pronunţat revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei în baza art. 83 şi 84, el este reabilitat de drept.
In mod normal daca ati cere acum un cazier ar trebui ca el sa va apara curat fara condamnare. In cazul in care nu a operat reabilitarea de drept in cazierul dvs. ar trebui sa faceti o cerere catre inspectoratul de politie si sa solicitatia acest lucru.Daca nu se va rezolva nici asa va trebui sa va adresati direct Judecatoriei cu o cerere prin care sa cererti sa constate faptul ca a intervenit reabilitarea de drept
Darie Tudor, pedeapsa aplicata este in cuantum de 10 luni.Cei 2 ani reprezinte termenul de incercare.Asadar, pedeapsa nu depaseste un an.
Nu s-a modificat nimic ...inca..
Multumesc pt lamuriri

Alte discuții în legătură

Reabilitare cazier judiciar- termen/procedura moritsu moritsu Va rog sa ma ajutati cu niste pareri ! \\" instanta condamna pe inculpat pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar habibic habibic in cat timp se sterge din cazier o condamnare la amenda penala ,cu suspendare? (vezi toată discuția)
Reabilitare pedeapsa cu suspendarea - termen MadalinIonescu MadalinIonescu Buna seara.In urma cu aproximativ 4 ani mai exact pe data de 7.04.2009 am primit o sentinta finala,2 ani cu inchisoare si 4ani,termen de incercare,pentru ... (vezi toată discuția)