avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensie militara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensie militara

Ma aflu in urmatoarea situatie:dupa absolvirea scolii militare am lucrat ca maistru militar,pana in 1997 cand am demisionat .La acea data aveam deja 20 de ani si 9 luni lucrati ca militar.Intrebarea este:ce conditii trebuie sa indeplinesc ca sa primesc pensie militara?Mentionez ca am 45 de ani.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 17 Iunie 2008
Cadrele militare care la data trecerii in rezerva nu indeplinesc conditiile de acordare a unei pensii, dar au o vechime in serviciul militar de cel putin 15 ani, beneficiaza de pensie militara de stat la implinirea varstei de 55 de ani, proportional cu numarul anilor de serviciu militar.










Vedeti Legea nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat , versiunea actualizata la 1 ianuarie 2008.


Legea 164/2001 actualizata in 2008 prevede 15 ani de militarie. Cum se calculeaza stagiul de militarie? ex: militar din 1 dec 1995 - 7 apr 2009 = ? Anii lucrati in U.M. ca angajat civil cum se considera?
1 dec 1995 - 7 apr 2009 = 13 ani 4 luni si 6 zile

Se iau in considerare numai anii lucrati ca militar activ, nu ca angajat civil.

Art. 12. - Au dreptul la pensie de serviciu pentru limita de varsta cadrele militare in activitate care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) varsta de 55 de ani;
b) vechime minima in serviciu de 25 de ani, din care efectiv ca militar 15 ani.
Art. 15. - Cadrele militare care la data trecerii in rezerva nu indeplinesc conditiile de acordare a unei pensii, dar au o vechime in serviciul militar de cel putin 15 ani, beneficiaza de pensie militara de stat la implinirea varstei de 55 de ani, proportional cu numarul anilor de serviciu militar. Care este atunci diferenta dintre efectiva ca militar si vechime in serviciul militar. Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Pensia militara pentru fosti militari raluca-s raluca-s Buna ziua, Sotul meu lucreaza in armata de mai mult de 15 ani. Daca isi da demisia si va lucra in alte domenii \\"civile\\" mai poate beneficia de pensie ... (vezi toată discuția)
Pensiile militarilor phlorin_v7a phlorin_v7a As putea beneficia de pensie militara (in conditiile in care se cere sa am 20 ani in campul muncii din care 15 ani in institutia militara in care activez), ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? pensie militara sau civila? iurcut dumitru iurcut dumitru sunt nascut in octombrie 1955 alucrat 2.5 ani in viata civila dupa care am fost cadru militar 17 ani cu tot cu stagiu militar si scola militara in 1993 am ... (vezi toată discuția)