avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa sau anexa agricola
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa sau anexa agricola

buna dimineata.vreau sa ma lamuriti intr-o problema.o ruda de a mea a construit in 2007 o casa pe un teren extravilan,terenul fiind proprietatea lor,dar nu a facut acte pe casa asteptand sa se treaca in intravilan.acest lucru nu s-a intamplat.a primit niste somatii de la primaria comunei respective sa intre in legalitate,lucru care nu se poate terenul fiind extravilan.acum cateva zile a fost chemat la primarie ca sa inregistreze constructia la taxe si impozite si a trecuto ca si anexa agricola.acum vreau sa va intreb,mai poate sa-i faca cineva ceva tinand cont ca plateste impozit pe acea constructie?si poate sa-si faca buletinul pe acea adresa,acolo unde sta?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 13:51, 18 Martie 2011
faptul ca plateste impozit dovedeste doar ca un cetatean onorabil #-o
problemele sunt aceleasi:
- trebuie sa obtina Autorizatie de construire (pentru extravilan o da consiliul judetean -cu multe conditii #-o)
- varianta "romaneasca" : nu e casa ci "anexa agricola" este "romaneasca"#-o adica nu sunteti in regula si in plus in extravilan "anexa agricola" este PROVIZORIE :((
-adica functionarul salariuredus care v-a dat autorizatia pentru anexa agricola provizorie pe un an vine la anu' si va cere ... alta atentie... sau pica guvernul (intr-o joi) si se schimba functionarul sau va reclama cineva la inspectia in constructii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren fara puz Sabintercom Sabintercom Detin un teren intr-o zona cu constructii (ca se de locuit), parcela mea este singura pe care nu este constructie. Mentionez ca , casele din vecini sunt ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac pentru a trece un teren din extravilan in intravilan monik_a monik_a Buna ziua! Vreau sa cumpar un teren pentru constructia unei case, dar terenul este, in acest moment, extravilan. Terenul este lipit de ultima casa a comunei, ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren extravilan/ introducere teren in intravilan calinmarius calinmarius Buna seara, detin 500 mp de teren extravilan in Craiova, la limita intravilanului, despartit de soseaua de centura. Doresc sa construiesc acolo o casa de ... (vezi toată discuția)