avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Constructie pe teren extravilan/ introducere teren in ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Constructie pe teren extravilan/ introducere teren in intravilan

Buna seara,

detin 500 mp de teren extravilan in Craiova, la limita intravilanului, despartit de soseaua de centura. Doresc sa construiesc acolo o casa de vacanta , care va fi locuita doar la sfarsitul saptamanii (amprenta la sol 55mp, parter+pod inalt). Casa doresc sa o constriesc din caramida, cu fundatie. In cel mai nefericit caz, as putea achizitiona o cabana de lemn ( dar asta ar fi ultima solutie). Mentionez ca terenul este intr-o zona cu case, inconjurat de case... nu cunosc ce autorizatii au vecinii.

1. Este posibila o constructie cu acte in regula?... cu autorizatie de constructie definitiva? ... chiar si pe "anexa gospodareasca".
2.Trebuie introdusa suprafata terenului (casei) in intravilan?.... daca da , care sunt pasii si un cost estimativ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: calinmarius , utilizator 21:29, 28 Martie 2016
In primul rand, in extravilan, in zone departate de localitate, se poate construi legal (cu autorizatie de construire) numai constructii cu destinatie agricola, menite sa adaposteasca masini agricole, utilaje, mici ateliere, magazii, scule, alte bunuri ale acestora si nu locuinte,
Pentru a construi o locuinta, permanenta ori de vacanta, mai intai trebuie introdus terenul in intravilanul localitatii. Aceasta are la baza un P.U,Z. ( Plan de Urbanism Local) intocmit de un arhitect (cu avizele specificate in Certificatul de Urbanism) si aprobat de consiliul local prin H.C.L. Dupa aceea, pe baza unui proiect, DTAC (documentatie tehnica aut, de construire) se solicita autorizatia de construire. Luati legatura cu functionarul de la primarie care se ocupa cu urbanismul.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire in extravilan GBBogdan GBBogdan Buna seara, Intentionez sa execut o constructie pe un teren proprietate personala, dar din cauza deschiderii mici trebuie sa ma rezum la a construi in ... (vezi toată discuția)
Cabana din bca poate fi construita in extravilan? ContSters219701 ContSters219701 Buna. Nu prea sunt in tema cu legislatia si as vrea sa construiesc in extravilan. Se poate construi pe proiect de cabana , din bca sau doar din lemn? Ce alte ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan curti - constructii. drept de preemtiune? alex1981 alex1981 Buna seara, pentru vanzarea unui teren extravilan care are categoria de folosinta \"curti-constructii\" se poate face contract de vanzare fara respectarea ... (vezi toată discuția)