As vrea sa aflu in cazul in care am de platit o sulta catre fostul meu sot cum se fac calculele la toate taxele pe care le am de platit: notariale, impozit, etc.
Valoarea vilei (locuintei) este de x RON, am de platit sulta in valoare de y RON, imobilul are mai mult de 3 ani de la dobandire.
in primul rd sulta tb platita ca urmare a unei sentinte judecatoresti?
dc da at mergeti la cec depuneti banii intr-un cont pe numele si la dispozitia sotului si apoi il notificati prin intermediul unui executor judecatoresc , in cazul in care nu va intelegeti, taxele la executor sunt variate, dar in principiu intre 20 si 400 lei onorariul executor , + aprox 40 lei taxe notificare
cred ca la notar taxele sunt mai mari dc mergeti impreuna sa semnati o declaratie dvs ca ati platit sotul ca a primit
Da, ca urmare a unei hotarari judecatoresti.
Si doar ata este de plata ? 10 % din sulta + aprox 40 lei taxe notificare ?
Cum se modifica vechiul contract de vanzare-cumparare in care aparea si sotul ?...
Impozit nu se plateste ?
am rectificat tariful onorariului, ca urmare a verific odrinului privind onorariile executorilor
contractul de v-c nu se modifica, insa ca urmare a sentintei de divort veti merge cu ea la CF si il veti rectifica , urmare dvs veti fi sg proprietar tabular, impozit nu se plateste intrucat nu este vb de o vanzare
...pai si in cazul in care o sa vreau sa vand acea locuinta ?...ce fac...imi caut fostul sot ?...chiar nu se poate face un alt contract pe acea locuinta ?