avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel la partaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel la partaj

Buna ziua,
V-am mai scris si va multumesc frumos pentru raspunsurile primite.
S-a incheiat judecata de partaj la prima instanta si am facut apel,la termen.
Am facut apel pentru ca n-am fost multumit de hotararea care s-a luat de prima instanta ,adica din masa partajabila compusa dintr-un imobil( apartament cu doua camere nedecomandat),un autoturism,garajul pentru acesta si bunurile aflate in imobil,mie mi s-a dat autoturismul si garajul ,ambele valorand aprox. 20.000 ron,iar fostei sotii i s-a atribuit apartamentul cu absolut toate bunurile din acesta,ambele valorand aprox. 120.000 ron.Aceeasi instanta ,la o sedinta trecuta,a stabilit cota de participare la averea totala de 60% pentru mine si 40% pentru fosta sotie.Din casatorie n-au rezultat copii.
La dosarul cauzei sunt depuse de mine inscrisuri care atesta ca absolut toata averea este achizitionata de mine,datorita faptului ca am avut venituri mai mari decat ale fostei sotii de 9 ori;acestea sunt justificate prin foarte multe dovezi scrise dar si cuprinse in depozitia martorilor mei si partial si de martorii ei.
Apartamentul l-am cumparat ,in rate,pe numele meu si cu un avans substantial primit de la parintii mei,fapt confirmat de martori.In acest sens,foarte greu,am primit documentele de vanzare -cumparare de la I.G.O.,in care scrie foarte clar ca mie mi s-au oprit banii,din salariu,pentru achitarea ratelor.
In schimbul valorii acordate fostei sotii,acesteia i s-a pus in vedere sa-mi plateasca o sulta foarte mare de aprox. 70.000 ron,pentru echilibrarea loturilor,fara sa se precizeze in cat timp sa achite aceasta sulta.
In cererea de partaj,cat si pe timpul judecarii fondului,eu,prin avocatul meu,am solicitat sa mi se acorde mie toata averea si sa-i platesc sulta cuvenita.Dar ,am scris mai sus ce s-a intamplat.
Acum la apel,am solicitat acelasi aspect,toata averea in schimbul sultei( am posibilitatea de a-i plati sulta toata odata)
Si fosta sotie a facut apel( inca nu stiu ce a solicitat).
Va intreb ,la ce sa ma astept,in urma judecarii apelului,la atribuirea intregii averi ,asa cum am solicitat?la atribuirea in lotul meu a apartamentului,cum s-ar cuveni de drept legal si de fapt,avand in vedere ca am o cota mai mare cu 20% fata de ea?
Daca va ramane apartamentul in lotul fostei sotii,aceasta nu are posibilitatea financiara sa plateasca sulta,toata odata( eu nu doresc sa primesc sulta in rate),deoarece are un venit din pensie de 700 ron.
Mai mentionez ca fosta sotie locuieste in apartament,a schimbat yala de la usa de la intrare,eu nu pot sa mai merg acolo.Eu locuiesc la tara,la casa parintilor,unde n-am acte pe casa deoarece nu s-a facut succesiunea,mai am o sora.
Astept raspunsul dvs. si va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: georgeconstantin , utilizator 20:37, 1 Septembrie 2016
Chiar daca nu s-a precizat in cat timp trebuie platita sulta se subintelege ca imediat ce sentinta devine definitiva si irevocabila.La fond ati cerut atribuirea apartamentului ? Normal trebuia atribuit celui cu contributie mai mare adica dvs.Daca nu are bani de sulta imobilul se va scoate la licitatie prin executor judecatoresc pe care il va plati fosta sotie.La ce sa va asteptati nimeni nu va poate spune. Apelul poate fi admis si sentinta modificata in parte sau poate fi respins si nu se va schimba nimic.Acelasi lucru e valabil si pt apelul facut de fosta sotie.
Avand in vedere ca am demonstrat prin inscrisuri,ca am avut venituri mai mari decat ale fostei sotii,de 9 ori,instanta poate sa-mi mareasca cota mea si apoi sa-mi acorde toata averea asa cum am solicitat si in cererea de partaj si pe tot timpul fondului procesului?Evident cu plata sultei catre fosta sotie,pentru echivalarea loturilor.
In apel aveti posibilitatea sa administrati din nou probele, daca ati solicitat prin cererea de apel . Nu este tarziu sa ajungeti la o tranzactie cu fosta sotie , mai ales ca nu va poate achita sulta.
de marit, putin probabil sa se mareasca acea cota din moment ce salariul dvs, ala de 9 ori mai mare, a fost bun comun! probabil veti primi apartamentul cu plata sultei catre fosta sotie. asta daca nu demonstreaza ea cumva ca are cum sa va plateasca sulta.
Toata chestia asta o puteati face de la inceput la notar si nu erau nervi si bani si timp si ... Cea mai simpla solutie e sa discutati cu EA si sa va intelegeti ca oamenii altfel veti pierde amandoi. Cu intelegerea mergeti la proces si o comunicati AMBII la avocati si la instanta. Daca nu va poate plati sulta se vinde apartamentul cu cat se poate (la licitatie) si primiti ce se primeste, adica sub valoarea lui. Ea va ramane datoare si o veti executa, dumneavoastra nu va primiti sulta completa si va veti certa si in anii care urmeaza. O femeie care a fost casnica are dreptul la jumatate din averea comuna chiar daca nu a fost angajata fiindca se pune si ceea ce face in casa. Puteti calcula cam cu cat ar trebui platit cineva pentru ceea ce face in casa o femeie.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2016
GermanAlex, utilizator

Alte discuții în legătură

Hotarare de partaj georgeconstantin georgeconstantin Dupa divort a urmat partajul juridic,eu am primit o cota de 60%,fosta sotie 40%.Eu am avut inscrisuri la dosar justificand ca am cumparat toata masa ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar dupa divort-hotarare definitiva georgeconstantin georgeconstantin Buna seara Am divortat in anul 2013,hotarare definitiva.Ii platesc paratei 1/4 din pensia mea,ca renta viagera.N-am avut copii. In anul 2015 am inaintat ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune-cota majorata de contributie, atribuire bunuri, sulta georgeconstantin georgeconstantin Sunt in proces de partaj cu fosta sotie,divortul pronuntandu-se,definitiv si irevocabil in anul 2013. In acest moment,a avut loc prima sedinta,s-a amanat ... (vezi toată discuția)