avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua,
O prietena de-a mea este plecata in SUA pe perioada concediului legal de la servici. Acum nu vrea sa se mai intoarca. Cum poate sa procedeze ca sa-si dea demisia direct din SUA? Lucreaza in domeniul privat, respectiv bancar.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: blueblue , utilizator 10:07, 19 Martie 2011
Poate trimite o scrisoare cu confirmare de primire prin care sa solicite incetarea c.i.m. cu acordul partilor.

Demisia poate fi cu sau fara preaviz ...
Multumesc.
Ce se intampla in urmatoarele situatii:
1.scrisoarea nu ajunge in timp util din SUA , respectiv poate sa ajunga dupa ce concediul legal s-a terminat;
2.angajatorul nu este de acord cu lichidarea la zi?
carmen f a scris:

Multumesc.
Ce se intampla in urmatoarele situatii:
1.scrisoarea nu ajunge in timp util din SUA , respectiv poate sa ajunga dupa ce concediul legal s-a terminat;
2.angajatorul nu este de acord cu lichidarea la zi?In aceste conditii, se poate demara procedura cercetarii disciplinare pentru absente nemotivate.
Poate s-o trimita si prin fax si sa pastreze recipisa ca s-a primit, ulterior trimiteti si prin posta). In demisie scrieti cu acordul partilor ( art 55) si apoi mai scrieti o scrisoare cu motivatia ( tot trimisa pe fax) si rugati sa renuntati de comun acord la preaviz. Teoretic angajatoarul poate renunta la preaviz daca doreste. Nu cunosc natura relatiilor, dar cred ca angajatorul nu are nici un motiv sa nu renunte la preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere pentru absente nemotivate aijin aijin Buna ziua. Am urmatrul caz: angajatul a depus cerere de incetare raporturi de munca pe data de 17.07. Nu a mai venit in perioada de preaviz. Am realizat ... (vezi toată discuția)
3 absente nemotivate - desfacere c.i.m. andrei_coma andrei_coma Un amic a lipsit de la locul de munca deoarece a intervenit ceva urgent si a trebuit sa plece lipsind nemotivat 3 zile. Nu a anuntat pe nimeni pt ca era nou ... (vezi toată discuția)
Refuz cerere incetare activitate cristina29 cristina29 Buna ziua! In cazul in care un salariat face cerere de incetare a activitatii (din motive personale), dar angajatorul nu i-o accepta, ce se intampla? (vezi toată discuția)