avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... reziliere contract de prestari servicii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

reziliere contract de prestari servicii

Buna,
as dori sa stiu cum pot rezilia un contract de prestari servicii (pachet de servicii software) daca contractul a intrat in vigoare la data de 1 mai 2007 cu prelungire automata pe inca un an daca nu se solicita in scris terminarea contractului. Noi nu mai folosim serviciile lor din aprilie dar nu a anuntat nimeni pana cand ei au emis factura, care se plateste anual la aniversarea contractului in cel mult 5 zile de la emiterea ei. Daca ii anunt ca reziliez contractul pot ei sa ma oblige sa mai platesc 1 an de zile?
multumesc, m.c. #-o
contractul inceteaza in momentul in care se comunica in scris , printr-o adresa , faptul ca nu mai beneficiati de serviciile lor.
Firma prestatoare stie de acest lucru? sau doar a-ti intrerupt tacit legatura cu ei ?
citeste clauzele din contract si gaseste o posibilitate de reziliere .
O prelungire automata a contractului inseamna acordul dvs. de a colabora in aceleasi conditii ca si anul precedent .
Depinde ce prevede clauza privind incetarea contractului : este stipulata denuntarea unilaterala? Pentru ca altfel ... ar cam trebui sa ai un motiv bine intemeiat pentru a putea rezilia contractul - cum ar fi de exemplu neindeplinirea sau indeplinirea necorepunzatoare a obligatiilor contractuale.
problema este ca nu este prevazuta nici o clauza de incetare decat : "modificarile se vor face numai in scris si vor fi semnate de ambele parti. " si "contractul intra in vigoare la data de 1 mai 2007 si ramane in vigoare timp de 1 an, cu posibilitate de prelungire automata daca nu se solicita in scris, terminarea contractului". Factura a fost emisa pentru 1 an de zile pt. ca asa e specificat in contract si nu li s-a mai solicitat consultanta in luna mai 2008 pentru ca s-a trecut pe alt sistem . Eu cum demonstrez ? Ma pot obliga sa platesc toata factura?

p.s. le-am trimis astazi notificare pentru rezilierea contractului, specificand ca vom plati doar lunile mai si iunie.
Ultima modificare: Joi, 5 Iunie 2008
c-mihaela, utilizator
Dar dovada prestarii serviciilor contractate ei cu ce o fac, pentru ca dvs. aveti intr-adevar obligatia sa achitati factura aceea anuala, insa cumva trebuie si ei sa faca dovada prestarii serviciilor, nu? Sper ca nu le-ati acceptat factura aferenta anului 2008, pentru ca daca ati facut-o, atunci sunteti nevoiti sa apelati la bunavointa lor, desi ma indoiesc ca veti gasi intelegere fiind vorba de bani ... Oricum, asteptati sa vedeti ce reactie vor avea la notificare, dupa care mai discutam in functie de pozitia pe care o adopta ei.
CEL MAI SIMPLU AR FI CA TU SA LE FACI O NOTIFICARE SCRISA IN CARE SA PRECIZEZI DATA DE REZILIERE A CONTRACTULUI 1 IULIE 2008 DE EX SI SA SOLICITI EMITEREA UNEI FACTURI PENTRU PERIOADA 1MAI 2008-1IULIE 2008, TINAND CONT DE PRETUL CONTRACTULUI PE AN IMPARTIT LA 12 LUNI.

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii la asociatia de proprietari fara reziliere ! Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Lupulescu Robert Curatenie Blocuri Buna seara, vreau sa va prezint urmatoarea situatie : -la data de x am incheiat in forma scrisa un CONTRACT de prestari servicii cu Asociatia de Proprietari z ... (vezi toată discuția)
Rezilliere contract prestari servicii financiare aartist aartist Am incheiat un contract cu urmatoarele clauze: "Prezentul Contract se incheie pe o perioada de 1 an. Contractul va fi prelungit in mod automat, la expirarea ... (vezi toată discuția)
Incetare contract babysee babysee Buna ziua, am o nelamurire: pot solicita incetarea unui contract de p-s avand in vedere ca in cuprinsul lui s-a omis inserarea unor clauze legate de ... (vezi toată discuția)