avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi banesti pentru mamele care au nascut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi banesti pentru mamele care au nascut

Buna ziua! Care sunt drepturile banesti de care beneficiaza o femeie care a nascut, fiind angajata intr-o unitate de stat (spital), in afara de indemnizatia de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:58, 22 Martie 2011
Pai dupa ce nasteti, vi se da de la primarie, o suma de bani, ceva peste 100 ron, parca, apoi, la solicitarea dv alocatie de stat de 200 lei, pana la implinirea varstei de 2 ani.Si atat.
Am inteles de la o doamna care a nascut anul trecut ca unitatea angajatoare ar trebui sa plateasca o suma (ceva de genul unui salariu) la nastere... Exista vreun articol de lege in care sa scrie despre asa ceva?
Nu exista o asemenea lege, depinde de fiecare angajator, poate sunt angajatori care ofera astfel de prime.
Exista art 51 c) Contract colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010:

"un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;"
Numai ca acest contract si-a incetat valabilitatea, iar cel ptr 2011-2014 inca nu a fost inregistrat.
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
Dorina Tarcea, Consultant resurse umane
CCMN 2007-2010, art.51
c) un salariu mediu pe unitate, plătit de aceasta mamei, pentru naşterea fiecărui copil; dacă mama nu este salariată, soţul acesteia beneficiază de plata unui salariu mediu pe unitate;

Alte discuții în legătură

Prima de nastere acordata de angajator nseitan nseitan ce se intampla cu aceasta prima in 2011? se mai acorda? (vezi toată discuția)
Prima de nastere de la angajator nikoly nikoly buna seara.eu si sotul meu lucram la aceasi societate si vrem sa stim daca vom primim amandoi bani,daca trebuie sa facem 2 cereri pentru a obtine prima de ... (vezi toată discuția)
Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)