avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... declaratie martor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

declaratie martor

Buna ziua.
Am un prieten care a jefuit o casa de schimb valutar in vara anului trecut iar in ziua comiterii faptei, mai pe seara, m am intalnit cu acesta si mi a povestit intamplarea. La inceput nu am luat o in serios pt ca el se afla in stare de ebrietate dar dupa cateva zile iar mi a spus ac lucru si aparent chair a cmis fpata despre care mi a vorbit. Atunci am ales sa nu ma bag si nu m am mai intalnit cu acesta o lunga perioada de timp. In toamna anului trecut el s a predat politiei si a recunoscut fapta comisa. Mentionez ca si prejudiciul s a recuperat din cate stiu. Atunci am fost chemat la politie si mi sa luat o declratie cu privire la ceea ce mi a povestit el in seara in care ne am intalnit dupa ce a comis fapta. Acum mi e foarte frica deoarece ma gandesc ca probabil o sa fiu acuzat de ceva pt ca nu am anuntat politia atunci...desi cei de la politie in momentul in care am dat declaratia mi a spus ca sunt un simplu martor si nimic altceva. Este adevart, se poate intarce cumva acea declratie impotriva mea, ce trebuie sa iau in considerare avad in vedere faptul ca probabil o sa fiu citat martor in ac proces? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters201507 , utilizator 21:30, 31 Martie 2011
Stati linistit, nu veti fi acuzat de nimic (in ipoteza in care prin "jefuit" intelegeti ca a furat din casa de schimb; doar daca ceea ce v-a relatat prietenul se poate incadra la talharie, ar putea aparea probleme, dar e putin probabil).

Atunci cand veti fi audiat in calitate de martor sa spuneti adevarul cu privire la cele petrecute.

Daca cumva veti fi intrebat de ce nu ati anuntat politia, spuneti ca nu erati sigur, in prima faza, de relatarea prietenului, care era beat. In fond, este adevarat.
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat
Va multumesc pentru raspuns. Da mi a spus ca s a dus dus cu un cutit la cel de la casa si i a zis sa i dea toti banii, acesta a luat banii si a fugit, asta e tot ce stiu, lucru pe care dupa cum am mentionat l am declarat deja.

Edit: Metionez ca am fost audiat deja de un subcomisar de la investigatii judiciare, daca la asta va referiti prin audiere. Acelasi lucru mi l a spus si dansul, ca pastrez calitatea de martor.
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
ContSters199804, utilizator
Fapta prietenului e foarte grava. E adevarat ca se poate schimba calitatea de martor, in cea de inculpat, depinde de data cand ati dat primele declaratii( daca le-ati dat imediat sau dupa o perioada mai mare de timp) si depinde mult de ce ati declarat, daca ati spus adevarul sau nu. Intrebare: de unde a stiut d-nul subcomisar de dvs.?
Sfat: Consultati un avocat.
Fapta s a petrecut prin iulie...eu am dat prima declaratia la politie atunci cand prietenul meu s a predat ( octombrie). Subcomisarul respectiv m a suant luna aceasta (martie 2011) pentr a ma prezenta. Am fost si am dat aceeasi declratie ca si atunic si am spus tot adevarul, nu am ascuns nimic.

edit: Subcomisarul m a contactat telefonic, aveam nr de tel lasat la prima declaratie.
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
ContSters199804, utilizator
Veti fi chemat si in instanta in calitate de martor, dupa toate probabilitatile.
Mentineti declaratiile si acolo in sensul indicat de dvs respectiv era beat si nu era de luat in seama mai ales ca nu stiati ce casa de schimb era.

Alte discuții în legătură

Bună ziua ,un prieten în vârstă de 16 ani a luat fapta altcuiva ... Angii.mrt Angii.mrt bună ziua ,un prieten în vârstă de 16 ani a luat fapta altcuiva ,tentativa de omor, dacă băiatul acela declara adv se mai poate schimba ceva ? baiatul de ... (vezi toată discuția)
Invinovatita poate pe nedrept ana000 ana000 daca prietenul meu a savarsit o talharie iar peste exact 3 sapt de la talharie politia ma luat la sectie fara sa imi spuna efectiv de ce, ci doar mau interogat ... (vezi toată discuția)
Martor FFLORICEL FFLORICEL In urma unui incident , au rezultat 2 dosare unul de ultraj in care este acuzat fratele meu si unul de tentativa de omor , fratele fiind si victima.Am fost ... (vezi toată discuția)