avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Defectare contor gaz
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Defectare contor gaz

La 16 noiembrie 2010 am scris un e-mail societatii de furnizare a gazuluimetan ca aparatul de inregistrare este defect. Dansii au venit pe 23 noiembrie si l-au schimbat, constatand ca este defect. La factura din 24 decembrie am platit 100 metri cubi estimat. La factura din 24 ianuarie am constatat ca mi-au introdus taxa de schimbare contor, drept pentru care am protestat. Au recunoscut ca au gresit dar la urmatoarea factura au introdus-o din nou. Cred ca i-a suparat faptul ca i-am facut incompetenti si mi-au anulat toate facturile din 24 noiembrie, emitand altele cu si mai multe greseli. Le-au anulat si pe acestea (in total 8 facturi pe trei luni) si au emis o factura pentru contorul vechi cu 80 de metri cubi in plus, calcul pentru perioada iulie-septembrie cand aparatul nu a functionat. Le-am spus ca este mult pentru acea perioada (eu consum 10-12 metri pe o luna de vara-toamna) insa dansii spun ca au respectat legea luand in calcul perioada proxima (nefiind istoric pe trei ani) adica luna decembrie cand (spun dansii) au masurat 27 metri cubi (cu toate ca eu am platit 100). Calculul este mentionat intr-o factura emisa la 31 ianuarie 2011. Am reclamat problema la OPC iar agentul desemnat a dat dreptate celor de la gaz pe motiv ca nu spune in lege ca perioada proxima se considera inainte de defectarea aparatului, deci poate fi considerata si o perioada ulterioara. Deci, daca nu consumam nu plateam. Va rog sa-mi spuneti daca am dreptate sau trebuie sa ma resemnez.

Alte discuții în legătură

Anulare factura mihai_84 mihai_84 Salut! In luna ianuarie mi-au schimbat contorul de gaze. In urma acestei proceduri s-au incheiat anumite procese verbale care includeau si indexul contorului ... (vezi toată discuția)
Conflict cu furnizorul de energie; se poate aplica medierea? magicstar magicstar Buna ziua, Am urmatoarea situatie: in luna octombrie, la o adresa din Bucuresti s-a schimbat un contor electric ; acolo nu locuia atunci nimeni, consumul ... (vezi toată discuția)
Diferente pret apa rece teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea speta . - Reacţia reprezentanţilor societăţii vine după ce, în repetate rânduri, mai mulţi ... (vezi toată discuția)