avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociere intre 2 firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociere intre 2 firme

Suntem 2 persoane care fiecare avem o SRL dar impreuna vrem sa facem o afacere.Se poate sa facem o asociere intre firmele noastre.Daca bine am inteles eu,se poate face un" Holding"Cine poate sa-mi de mai multe detalii despre acest holding?Ce implica,cum se face,ce acte sunte necesare.....
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 13:12, 1 Septembrie 2008
Holding-ul se face cand firmele au acelasi obiect de acitvitate si desfasoara cam aceleasi activitati.

Dupa parerea mea, este mai simplu sa faceti un contract de colaborare in care sa stabiliti clauzele, conditiile colaborarii, drepturile si obligatiile fiecareia dintre parti.
Sau o asociere in participatiune. O parte din informatii puteti gasi aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
Un Holding: are un presedinte, acesta fiind actionar majoritar la toate firmele din cadrul "holdingului". Holdingul poate avea oricate societati doreste. Firmele din cadrul "holdingului" pot avea diferite obiecte de activitate, intrucat acesta e specificul. Presedintele coordoneaza toate firmele. Important de stiut, societatile trebuie sa fie SA-uri si nu SRL-ri.
In primul rand va multumesc pt raspnsuri.Din cate vad aici,nu are rost sa ne gandim la un "holding"pt ca:1.suntem Srl(amandoua firmele)2.nici unul dintre asociati nu este asociat/actionar si in cea de-a doua firma.
Cred ca varianta cu asociere in participatiune este mai indicata in care,daca bine am inteles,eu ca si ASOCIANT voi face un contract cu un ASOCIAT pentru a desfasura o activitate comuna.Eu voi face angajari,voi tine contabilitate separat pt aceasta activitate si la sf de luna voi preda actele si asociatului pentru asi inregistra si el in contabilitate.Pare mult mai simplu.
Inca o nelamurire...vrem sa achizitionam ceva in sistem leasing.Achizitia se va face pe firma asocianta?
Da, numai "asociantul" (urasc denumirea asta) face acte juridice, iar asocierea nu exista pentru terti.

Alte discuții în legătură

Asociere intre societati Instantlife Instantlife Buna ziua, Iata problema: avem doua societati detinute indirect de aceasi persoana. Una (A) detine echipamente hardware, cealalta (B) licente soft (extrem ... (vezi toată discuția)
Operatiuni in participatie realconta realconta Cum se poate verifica un decont pentru operatiuni in participatie primit de la o Societate comerciala. Precizez ca societatea are contract de asociere in ... (vezi toată discuția)
Asociatia in participatiune cryss8 cryss8 la o asociere in participatiune intre doua persoane juridice la sfarsitul luni trebuie sa arati in contul 458 veniturile si cheltuielie si nu in contul 121. ... (vezi toată discuția)